Ο Νίκος Δένδιας δεν προσυπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για τις παρασημοφορήσεις – Δεν υπέβαλε πρόταση

25.07.2021 / 20:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nikos-dendias

Η μη παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, παρότι είχε ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, δημιούργησε πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά στην αφαίρεση τελικά του ονόματος του συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές από τη σχετική λίστα και να επιρρίπτει ευθύνες στην Προεδρία και το υπουργείο Εξωτερικών.

Η απονομή τιμητικών διακρίσεων ανήκει στις αρμοδιότητες της Προέδρου της Δημοκρατίας και προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας και εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διαβουλεύσεις για την απονομή των παρασήμων δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεν είχε οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των προσώπων που θα τιμηθούν όταν δόθηκε η σχετική λίστα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Δένδιας είχε καταστεί κοινωνός του καταλόγου παρασημοφορήσεων, αλλά, δεν διατύπωσε καμία πρόταση και δεν έχει προσυπογράψει μέχρι σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα. Έτσι, αποδίδουν σε εκ παραδρομής αναφορά την ανακοίνωση της Προεδρίας την Παρασκευή στην οποία αναφέρεται ότι «Mε την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα