Οι δημοσιογράφοι του dete.gr και του Ομίλου Plus Media συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία

15.03.2023 / 4:49
fa 31-ink

Υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη και με αιτήματα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ μέχρι την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών, οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας «ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα».

Το dete.gr και οι δημοσιογράφοι του ομίλου Plus Media (Max Fm, Nεολογος και Achaia) , συμμετέχουν και παίρνουν μέρος στην απεργία.  Όπως ανακοίνωσαν, το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων (μεταξύ αυτών και η EΣΗΕΠΗΝ) , πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 5.00 το πρωί της Τετάρτης (15 Μαρτίου) έως τις 5.00 το πρωί της Πέμπτης, «στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Τα αιτήματα των δημοσιογράφων είναι τα ακόλουθα:  

Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

– Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

– ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

– Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογραφικές ενώσεις καλούν με νόημα «τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα