Ο τουρισμός της Ηλείας δείχνει να ξεπερνάει την κρίση της πανδημίας – Κοροβέσης στο dete.gr: “Θετικό το πρόσημο μέχρι ώρας”

23.06.2022 / 12:09
ka 8

Τουρίστες, κόσμο και γενικότερα μια τουριστική κίνηση που δίνει ζωή στην αγορά, συναντάει κανείς πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η τουριστική κίνηση στην Αρχαία Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή αυτής δείχνει να ανακάμπτει μετά από την διετή κρίση της πανδημίας. Όμως το πρόσημο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργο Κοροβέση, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα πράγματα στον τουριστικό τομέα του γείτονα νομού, είναι θετικό για όλη σχεδόν την περιφερειακή ενότητα.

Τουλάχιστον για την ώρα. «Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και της Σκαφιδιάς υπάρχει φέτος μία αξιόλογη τουριστική κίνηση και τα καταλύματα δουλεύουν με υψηλή πληρότητα για την εποχή.

Το ίδιο ισχύει και για την νότια Ηλεία όπου και εκεί η επισκεψιμότητα πάει αρκετά καλά, κυρίως με τους Γερμανούς, τους Πολωνούς και τις υπόλοιπες χώρες από την Κεντρική Ευρώπη.

Το πρόβλημα που έχουμε αφορά την βόρεια Ηλεία και έχει να κάνει με ακυρώσεις από Ρώσους, Λευκορώσους και Ουκρανούς που αποτελούσαν την κύρια τουριστική αγορά της περιοχής και οι οποίες φέτος δεν έρχονται».

Η Ηλεία όμως δείχνει σε γενικές γραμμές να ξεπερνάει την κρίση που έφερε στον τουρισμό η πανδημία, έχοντας επαφές εκτός από τις αγορές της Γερμανίας και της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και με τους Γάλλους και τους Ιταλούς.

«Από εκεί και πέρα στηριζόμαστε και φέτος στην εγχώρια αγορά που έχει δείξει την προτίμηση του τόσο στις παράκτιες περιοχές της Ηλείας, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος» συμπληρώνει ο κ. Κοροβέσης.

“Υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια αυτό είναι γεγονός, παρά τα όποια προβλήματα. Προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ακρίβεια, αλλά κυρίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την απώλεια των ρωσόφωνων αγορών για το φετινό καλοκαίρι”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα