Ο Πούτιν απογοητεύτηκε από τις μυστικές του υπηρεσίες και ποντάρει πλέον μόνο στον στρατό

11.05.2022 / 18:17
OPOUTIN-2048x1464

Έχοντας απωλέσει πλέον την εμπιστοσύνη παλιών φίλων του από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας «FSB» (πρώην KGB), o ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στρέφεται στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) προκειμένου οι επόμενες κινήσεις του στην Ουκρανία να στεφθούν με επιτυχία.

Αφού ο πόλεμος στην πολύπαθη χώρα δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με το σχέδιο του Κρεμλίνου και τα ρωσικά στρατεύματα απωθήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις σε πολλά μέτωπα, ο Ρώσος πρόεδρος αλλάζει πλεύση.

Αποφάσισε να ακούει με προσοχή τους κορυφαίους αξιωματούχους της υπηρεσίας «GRU», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλείται στη Ρωσία, η εισβολή στην Ουκρανία, ο 69χρονος ηγέτης αρχικά έδειχνε περισσότερη εμπιστοσύνη στις μυστικές υπηρεσίες – και ως πρώην πράκτορας της KGB.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPA), ο αξιωματικός που θα λύνει και θα δένει από εδώ και στο εξής στην Ουκρανία σε ότι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα είναι ο Βλαντιμίρ Αλεξέγεφ, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας «GRU».

Ο ίδιος μάλιστα έχει κατηγορηθεί από τη Βρετανία και την ΕΕ ότι ενορχήστρωσε τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του το 2018 στη Βρετανία.

Ο Αλεξέγεφ θα έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για την συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούν στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ για άμεση παρέμβαση στον κυβερνοχώρο κατά τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα