Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον Max Fm: «Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα, εάν χρειαστεί – Η Αχαΐα στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης»

10.09.2021 / 11:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
oikonomou-ape

Στον Max Fm Πάτρας 93,4 φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη. Προανήγγειλε μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως και στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά, που θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

«Στοχευμένες παρεμβάσεις σε οικονομία και αγορά»

Ο κ. Οικονόμου σε ερώτηση για την αντίδραση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των τιμών απάντησε πως το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί μέσω τριών αξόνων:

  1. Τη συνέχιση πολιτικών ενδυνάμωσης του εισοδήματος, με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.
  2. Σωστή εποπτεία της αγοράς για να λειτουργήσει στα πλαίσια ανταγωνισμού και να δίνει στους καταναλωτές πολλές επιλογές
  3. Στοχευόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης ώστε να ελαφρύνει το βάρος στον πολίτη. Παρεμβάσεις στην ανεργία και όχι μόνο.

«Κανείς και καμιά χωρίς φροντίδα»

Σε ότι αφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών ο κ. Οικονόμου τόνισε πως το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή είχε καταστρώσει σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι αρρυθμίες που θα δημιουργήσουν στα Νοσοκομεία οι αναστολές το οποίο αναφέρει:

  1. Αναδιάταξη δυνάμεων και προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που δημιουργούνται στα Νοσοκομεία
  2. Πολύ σύντομα υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις των εργαζομένων – υγειονομικών  που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους που βγήκαν σε αναστολή
  3. Και τέλος στο σχέδιο αναφέρεται ως λύση η εκχώρηση κάποιων λειτουργιών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων σε φορείς εκτός Δημοσίου ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά

Ωστόσο ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως πλέον είναι σε ισχύ η τροπολογία η οποία ορίζει πως όποιος υγειονομικός κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μπορεί την επόμενη ημέρα να επιστρέψει στην εργασία του.

Για τα περιοριστικά μέτρα στην Αχαΐα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αχαΐα αλλά και για τις αντιδράσεις που προκαλούν ειδικά στον χώρο της εστίασης, αναφέροντας πως τα μέτρα σε επόμενο στάδιο θα επαναξιολογηθούν συνολικά ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα και θα υπάρξουν σημειακές βελτιώσεις.

«Στο τέλος της θητείας οι εκλογές»

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», υποστήριξε στον Max Fm ο κ. Οικονόμου, ενώ τόνισε πως η ΝΔ θα προηγείται συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον πως ως κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με επιτυχία αρκετές κρίσεις ενώ την ίδια ώρα στήριξε την κοινωνία και κράτησε όρθια τη οικονομία.

«Σημαντικά νέα για τη Δυτική Ελλάδα»

Τέλος, ερωτώμενος για τη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «συνολικά η Περιφέρεια αλλά και ο νομός με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, ενώ προανήγγειλε σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά κυρίως στα ζητήματα του νομού όπως η Πατρών – Πύργου, το τρένο , η ανάπλαση του Λαδόπουλου κ.α.».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα