Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη στήριξη των εμπόρων και του λιανεμπορίου

17.12.2020 / 11:07
unnamed

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά τη στήριξη του λιανικού εμπορίου και των εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το λιανικό εμπόριο και το σύνολο των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, ωστόσο οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους -πάγιες και μη- συνεχίζουν να τρέχουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα, τα οποία παραμένουν αδιάθετα.

Από την άλλη μεριά, τα πολυκαταστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση, αφού ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματος είναι πλέον ορατός.

Από τα παραπάνω, προκύπτει η ανάγκη άμεσης στήριξης των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη στήριξη των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή τους._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα