Ο Αλέξανδρος Μπίστας στον «Κ»: «Θέλουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο»

24.02.2024 / 11:30
IMG_6319

Της Δήμητρας Μπαλαφούτη

Η θεατρική Εταιρεία ‘Επίλογος’ σε συνεργασία με τους Hypocrites & ΜέθιΑν παρουσιάζουν την αστυνομική κωμωδία «Πέφτει η νύχτα στο Σαμονί», των Ρέππα-Παπαθανασίου σε διασκευή του θεατρικού έργου «Η Παγίδα» του Ρόμπερτ Τομά, σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00, στο θέατρο όροφως. Ο πολύ γνωστός και αγαπημένος Πατρινός ηθοποιός, στο ερασιτεχνικό θέατρο, Αλέξανδρος Μπίστας, μας μιλά για τη θεατρική παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή! Έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα sold out τριήμερο απόλυτης επιτυχίας, ετοιμάζονται ακόμη για ένα πολύ δυναμικό τριήμερο! Οι ηθοποιοί έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως από το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε τους έργο που μας παρουσιάζουν και προχωρούν ακάθεκτοι!

Μίλησε μας για τη νέα σας παράσταση…

Η ομάδα των παραγωγών έχει συστήσει μια πολύ ωραία ομάδα τον Επίλογο και μας δίνουν τη δυνατότητα μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, να παίξουμε σε ένα πολύ ωραίο έργο. Πρόκειται για μια αστυνομική μαύρη κωμωδία, με πολλές ανατροπές, οι οποίες κρατούν καθηλωμένο το κοινό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για μια διασκευή του θεατρικού έργου «Η Παγίδα» του Ρόμπερτ Τομά. Πως το προσεγγίσατε μέσα από τη ματιά του Μίλτου Παπλά;

Πάντα ο Μίλτος ο Παπλάς έχει το δικό του τρόπο να προσεγγίζει τα πράγματα. Έτσι υπό την καλλιτεχνική του καθοδήγηση προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αποδώσουμε την ερμηνεία του έργου, με σκοπό να κάνουμε το κοινό να διασκεδάσει, να γελάσει και να προβληματιστεί μαζί μας, μέχρι να καταλήξει εν τέλει και να αποφασίσει ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος, γιατί στο τέλος γίνεται η αποκάλυψη!

Ο δικός σας ρόλος ποιος είναι; Πως σας βλέπουμε;

Εγώ είμαι ένας εκκεντρικός πελάτης του Φιλίπ Κλεμάν, που πάει στο Σαμονί να τον βρει, γιατί έχει αφήσει την κατασκευή του σπιτιού μου στα κουφώματα! Οπότε πάω να τον βρω!

Πως είναι η σύμπραξη επί σκηνής με τόσο αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες;

Κάθε φορά είναι κάτι διαφορετικό! Καλούμαστε να παίξουμε έναν διαφορετικό ρόλο! Τα παιδιά έχουν κάνει μια πολύ δυνατή, παρεΐστικη ομάδα, ο καθένας με τα δικά του θέλω και πιστεύω φυσικά, όμως μέσα από αυτή την ομάδα κάθε φορά καταφέρνουμε να βγάζουμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα που ο κόσμος μας αγκαλιάζει και τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν! Το κοινό ξέρει ότι θα έρθει στο θέατρο, θα δει κάτι καλό και θα φύγουν πιο χαρούμενοι και πιο ανάλαφροι! Ο κόσμος μας αγκάλιασε εξ αρχής και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ! Όλοι μας! Το κοινό της Πάτρας μας αγκαλιάζει κάθε φορά !

Οι πατρινοί ξέρουν να επιλέξουν μια καλή παράσταση;

Οι Πατρινοί είναι ένα θεατρόφιλο κοινό, ξέρει να ξεχωρίζει παραστάσεις και να επιλέγει. Δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους κι έχουν και λόγο! Έχουν τεκμηριωμένη άποψη για το τι τους αρέσει, το όχι αλλά και το λόγο…

Υπάρχουν πολλές θεατρικές παραστάσεις πλέον στην Πάτρα και πληθώρα επιλογών. Γιατί να έρθουμε σε εσάς;

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες παραστάσεις που παίζονται αυτό το διάστημα, θεωρώ οτι ξεχωρίζουμε και για την καλλιτεχνική ποιότητα των συμμετεχόντων, των σκηνικών αλλά και το concept του έργου που κρατά το κοινό σε εγρήγορση, είναι κάτι διαφορετικό!

Μιας και είστε χρόνια καρναβαλιστής, πως βλέπετε να διαμορφώνεται φέτος το σκηνικό;

Ο κόσμος διψάει να βγει σε κάποιο γκρουπ και να διασκεδάσει. Πάρα πολλά γκρουπ τα οποία γνωρίζω έχουν ήδη κλείσει, παρά το γεγονός ότι οι τιμές φέτος έχουν ανέβει, τα περισσότερα πληρώματα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τις τιμές χαμηλότερα. Όλη αυτή η ανεβασμένη διάθεση και η λαχτάρα του κόσμου να ξεφύγει από την καθημερινότητα βοηθά κι εμάς, στα θέατρα. Κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τον κάνουμε να δραπετεύσουν έστω και λίγο από την καθημερινότητα που βιώνουν!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα