Ν. Χαρδαλιάς στον Max fm για εμβόλια και μέτρα: “Όχι οριζόντιες λογικές, κρούσματα από εξωτερικές συναθροίσεις στην Αχαΐα”

02.08.2021 / 15:04
xardalias-enimerosi-it

Σε ερώτηση για το αν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ολικό λοκ ντάουν στη χώρα ή και μέτρα περιορισμού τύπου Μυκόνου και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Αχαΐα ή νησιά του Ιονίου, αναλόγως του ιικού φορτίου, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε στον Max fm και στον Αλέξανδρο Κογκόλη, δίνοντας τέλος σε σενάρια και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 

«Οριζόντιο είναι ένα μέτρο που αφορά όλη τη χώρα. Δεν χωρούν οριζόντιες λογικές. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη Μύκονο, το 46% των κρουσμάτων προέρχονταν από εργαζόμενους ή επαφές εργαζόμενων στην εστίαση και στον τουρισμό, γι’ αυτό έκλεισε η μουσική και απαγορεύθηκε η κυκλοφορία το βράδυ. Στην Αχαΐα τα κρούσματα προέρχονται από συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους.  

Από τον Σεπτέμβριο οι εμβολιασμένοι θα επιστρέφουν στην κανονικότητα, αφού θα είναι πιο ασφαλείς. Ο καθένας πλέον παίρνει την ευθύνη του. Έχουμε εργαλεία πάνω στο τραπέζι, όπως αυτά της Μυκόνου που εάν χρειαστεί θα τα χρησιμοποιήσουμε για να σταματήσουμε την επέλαση του ιού. Δεν κουνάω το δάχτυλο, αλλά κάνουμε έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να ακούμε τους επιστήμονες. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ας το κάνουν σύντομα». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα