Μητσοτάκης και Ιερώνυμος δίνουν ξανά ραντεβού

23.04.2024 / 8:22
mitsotakis-ieronimos

Για περίπου 2,5 μήνες, οπωσδήποτε μετά από τη ψήφιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο στα μέσα Φεβρουαρίου, το χαμηλό βαρομετρικό που εγκαταστάθηκε πάνω στις σχέσεις της κυβέρνησης και της Εκκλησίας «πάγωσε» και τους διαύλους στον άξονα Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής. Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια έφερε ισχυρές αναταράξεις και όσο κι αν κατά διαστήματα επιχειρήθηκαν δημοσίως ήπιοι τόνοι και από τις δύο πλευρές ήταν αδύνατον να… κρυφτεί η ενόχληση για συγκεκριμένους χειρισμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τρεις εβδομάδες μετά από τη ψήφιση του εν λόγω νόμου, ενόσω η κυβέρνηση προσπαθούσε να αφήσει στην άκρη τη συγκριμένη ατζέντα είχε καταγραφεί ξαφνική κλιμάκωση της έντασης.

Το βλέμμα της ΝΔ παραμένει κατά την ψήφιση του νόμου και σήμερα παραμένει στραμμένο στους δυσαρεστημένους, πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους της παράταξης καθώς και στην κινητικότητα κομμάτων στα δεξιά της που ποντάρουν στο συγκεκριμένο θέμα για συσπείρωση του ακροατηρίου τους

Ήταν τότε που το Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση έδειξε να αιφνιδιάζεται δυσάρεστα από αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Τόσο που «φωνές», και γαλάζιες και από τους κόλπους της ιεραρχίας, εκτιμούσαν ότι υπήρχαν τελικά ευρύτερες τριβές μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας και έλλειψη συνεννόησης σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος – και υψηλής προτεραιότητας για την επίσημη Εκκλησία.

Ισχυρός συμβολισμός
Στο πλαίσιο αυτό είναι ισχυρός ο συμβολισμός από την προετοιμασία της κοινής εμφάνισης Μητσοτάκη και Ιερώνυμου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και λιγότερο από 45 ημέρες μέχρι την πολιτική αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είχαν απευθείας επικοινωνία και προγραμματίζουν να επισκεφθούν από κοινού κοινωνική δομή που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την Παρασκευή. Εξάλλου ο Μητσοτάκης προγραμματίζει προεκλογική βόλτα στην περιοχή.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα