Μητσοτάκης: Ετοιμάζει επίσκεψη στη Θεσσαλία και συνάντηση με αγρότες

22.02.2024 / 7:30
mitsotakis-14-640x426-1

Να διατηρήσει ζωντανό τον διάλογο με τους αγρότες δίνοντας έμφαση στα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα επιδιώκει η κυβέρνηση μετά την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, μετά την επιστροφή τους στα μπλόκα, θα καθορίσουν την συνέχεια και το μέγεθος των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για τις παρεμβάσεις ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής εξαντλήθηκαν.

«Δεν υπάρχουν επιπλέον μέτρα στο τραπέζι, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο του προϋπολογισμού», σημειώνει αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος και πλέον αναμένουν τις αποφάσεις των αγροτών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Από την αρχή αναγνώρισαν ότι τα αιτήματα των αγροτών ήταν δίκαια και γι’ αυτό, όπως λένε, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη τους. Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν τον οργανωμένο και ευπρεπή τρόπο με τον οποίο έγινε η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και αναγνωρίζουν ότι οι αγρότες έχουν κερδίσει την συμπάθεια και τον σεβασμό όλων για την στάση τους και τον τρόπο διαμαρτυρίας που οργανώθηκε σε συνεργασία με την αστυνομία.

Προ των πυλών συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στη Θεσσαλία
«Οι περιορισμένοι δημοσιονομικοί πόροι δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι στήριξης και πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να συνεχίσει το διάλογο», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλία για να συναντηθεί με Θεσσαλούς αγρότες προκειμένου να συζητήσουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα λόγω των υποχρεώσεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα