Μητροπολίτης Ναυπάκτου – Η πανδημία ανέδειξε παθογένειες της Εκκλησίας (βίντεο)

21.05.2021 / 20:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 14

Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις και τις απόφασεις της Εκκλησίας ανέφερε σε σημείο του απολυτήριου λόγου της Θείας λειτουργίας στον Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μακύνεια Ναυπακτίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα όσα παρατηρούνται ακόμα και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας με τις διαφορετικές φωνές,ανέφερε:“ Εμπιστεύομαι το Συνοδικό θεσμό παρά τη γνωμη του ενός που μπορεί να είναι σοφός και άγιος.Αναφέρουν μερικοί τον Άγιο Παϊσιο και τα όσα είχε δηλώσει πριν από τριάντα χρόνια για τους εμβολιασμούς,ότι δεν τους δέχεται.

Συνεχίζοντας όμως ο Άγιος Παϊσιος αναφέρει ότι αυτή είναι η γνώμη μου.Αν ωστόσο η Εκκλησία έχει διαφορετική άποψη,να ακούσετε την Εκκλησία συνέχιζε ο Άγιος,χωρίς να το αναφέρουν” δήλωσε ο κ. Ιερόθεος.

Υπάρχουν πολλά που αναφέρουν οι Άγιοι.Και γιατί έγιναν άγιοι; Επειδή αφ’ενός ο λαός τους αναγνώρισε,αλλά η Εκκλησία του κατέταξε στο Αγιολόγιο.Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική.Η πανδημία ανέδειξε ορισμένες παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον Εκκλησιαστικό χώρο.

Που συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα,έναν πνευματικό ή έναν Μητροπολίτη.Κανένας απ’αυτούς,αλλά η Εκκλησία ως σύνολο.Και όσοι υπακούουν στην Εκκλησία ποτέ δε βγαίνουν χαμένοι.Πάντα,βγαίνουν ωφελημένοι” κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.

πηγή: nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα