Μηταράκης: Υποκριτική η δήλωση Ερντογάν για τον φράχτη του Έβρου

24.12.2022 / 10:30
mitarakis

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί απειλές από την Τουρκία για την προστασία των συνόρων της.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 τόνισε πως ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε δηλώσεις «υποκριτικές» για τον φράχτη της Ελλάδας στον Έβρο, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση του 2016, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει υπό έλεγχο πλέον το Μεταναστευτικό.
Για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κύριος Μηταράκης σχολίασε: «Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας έχει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, δεν ζούμε όσα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η Τουρκία μας παρουσίαζε με περηφάνεια τον φράχτη που έχει χτίσει ανατολικά και είναι υποκριτικό αυτό που κάνει τώρα. Η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα μετά την Κοινή Δήλωση του 2016. Ο Ερντογάν βλέπει ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και ξέρει πως δεν μπορεί να επιβάλει τη γνώμη του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως έκανε δηλώσεις για τις δομές στα νησιά. Οι δομές έχουν ασφάλεια και τάξη και αυτό είναι ασφαλές και για τα νησιά».
Αναφορικά με τον κίνδυνο για ένα θερμό επεισόδιο με αφορμή το μεταναστευτικό: «Οποιαδήποτε προσπάθεια εργαλειοποίησης της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό δεν θα πετύχει. Έχουμε πλέον 15.000 φιλοξενούμενους και ζητούντες άσυλο. Στα νησιά έχουμε 4.000. Ελέγχουμε το μετανστευτικό, καμία σχέση με όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα ο κύριος Μηταράκης ξεκαθάρισε πως ο φράχτης στον Έβρο θα προχωρήσει ανεξάρτητα αν η Ευρώπη χρηματοδοτήσει ή όχι το έργο: «Ο φράχτης είναι αποτελεσματικός και πρέπει να φτιάξει και η Βουλγαρία. Γενικότερα η Ευρώπη πρέπει, δυστυχώς, να επενδύσει σε φράχτες και δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δέχεται να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα, τα οποία θα προχωρήσουμε έτσι και αλλιώς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα