Μίκης Θεοδωράκης: Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον θάνατο του συνθέτη

02.09.2021 / 18:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5364988

Με μία ανάρτηση στο Facebook η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, 2 Σεπτεμβρίου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε για τον εμβληματικό μουσικό ότι υπήρξε «δημιουργός και πολιτικός, πνεύμα ανυπότακτο, φρόνημα ελεύθερο και ψυχή παλλόμενη κι ανήσυχη μέχρι το τέλος» και κατέληξε ότι μένει «αθάνατος στο νου και στις καρδιές μας και στην ανυπέρβλητη μουσική».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

«Αντίο, Μίκη!
Σε ευχαριστούμε για αυτά που έκανες σε ολόκληρη τη ζωή σου, δίνοντας το παράδειγμα της αντίστασης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της βροντερής δημιουργίας, της αστείρευτης αγάπης για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση και τη δύναμη που έδωσες σε τόσες γενιές, σε τόσους ανθρώπους, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, και «να τραβήξουν την ανηφόρα, με σημαίες και ταμπούρλα»!

Δημιουργός και πολιτικός, πνεύμα ανυπότακτο, φρόνημα ελεύθερο και ψυχή παλλόμενη κι ανήσυχη μέχρι το τέλος, κατάφερες αυτό που λίγοι στην ιστορία της ανθρωπότητας πέτυχαν: συνέβαλες ιστορικά, για να αλλάξει ο κόσμος.

Κι αν ο κόσμος δεν άλλαξε ακόμη όσο ήθελες κι όσο πρέπει, οι σπόροι που φύτεψες ανθίζουν στις ψυχές των ανθρώπων που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να δημιουργούν.

Κι αν έφυγες τώρα από κοντά μας, μένεις αθάνατος στο νου και στις καρδιές μας και στην ανυπέρβλητη μουσική που μας χάρισες απλόχερα, εθνική και πανανθρώπινη κληρονομιά.
Άξιος!»

Αντίο, Μίκη!Σε ευχαριστούμε για αυτά που έκανες σε ολόκληρη τη ζωή σου, δίνοντας το παράδειγμα της αντίστασης, του…

Posted by Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou on Thursday, September 2, 2021

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα