Κουτσούμπας: Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ανατροπές στο Ασφαλιστικό

02.09.2021 / 18:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koutsoubas

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ανατροπές στο Ασφαλιστικό.

Κανένα κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση δεν είναι αθώο, συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ακόμα μέρος όλων των ανατροπών που επέφεραν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας τη σφραγίδα τους και αυτό ο λαός δεν μπορεί να το ξεχνά.

Σημείωσε σε αυτό το σημείο ότι «οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πληρώνουν εισφορές, χωρίς να γνωρίζουν τι παροχές και εάν θα τις έχουν».

Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι θα υπάρχει «εγγύηση του κράτους»

Κουτσούμπας βουλή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως το μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι λέει πως θα υπάρχει «εγγύηση του κράτους» για τις εισφορές των εργαζομένων.

Υπογράμμισε ότι «ρίσκο» και «διασφάλιση» δεν πάνε μαζί και υπογράμμισε πως εγγυημένη ήταν η 13η και 14η σύνταξη, οι οποίες όμως κόπηκαν.

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων των εργαζόμενων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Πρόκειται, είπε, για έναν νόμο έκτρωμα και θα καταπέσει από τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού.

Σημείωσε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ «μιας δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης. Με αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη».

«Ο καθημερινός αγώνας του ΚΚΕ για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού εντάσσεται στην πρόταση του για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο λαό», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα