Παρασκευή, 15.01.2021, 8:04 πμ

Μείωση ενοικίου: Τι ισχυεί για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους

04.01.2021 / 14:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει μια μείωση στο ενοίκιο, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία.

Τι ισχύει για τον Ιανουάριο;

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από την καταβολή του ενοικίου απαλλάσσονται πλήρως οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές έως τις 11/1. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο μείωση ενοικίου κατά 100% δικαιούνται οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των βιβλιοπωλείων.

Παράλληλα, μείωση ενοικίου κατά 40% δικαιούνται και οι πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή (για την α’ κατοικία τους). Όπως επίσης, μειωμένο κατά 40% θα είναι και το ενοίκιο της φοιτητικής στέγης, με προϋπόθεση έστω ένας από τους γονείς να έχει τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Ακόμα, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει για τον Ιανουάριο: αποζημίωση κατά 80% του αρχικού μισθώματος για ιδιώτες ιδιοκτήτες και κατά 60% του αρχικού μισθώματος για ιδιοκτήτες που είναι νομικά πρόσωπα.

Τι θα ισχύσει τον Φεβρουάριο;


Για τον Φεβρουάριο ο σχεδιασμός για τα ενοίκια παραμένει σχεδόν ως είχε. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση ενοικίου κατά 80% για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών και για όσες κλείνουν έως 11 Ιανουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι επιχειρήσεις του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν για τον Φεβρουάριο αποζημίωση 60% επί του αρχικού μισθώματος αν είναι ιδιώτες και κατά 40% αν είναι νομικά πρόσωπα.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ