Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

06.12.2020 / 14:46
xrima

Τη Δευτέρα 7/12 αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, το οποίο -όπως διαμηνύει ο υπουργός Εργασίας μέσω του ΑΠΕ- θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Ο κ.Βρούτσης διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν το τμήμα του Δώρου για το διάστημα που οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει το τμήμα που αναλογεί από Μάιο έως και Νοέμβριο, σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Προσθέτει ακόμη ότι το Δώρο Χριστουγέννων που αφορά τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή τον Ιανουάριο.

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης: «η κυβέρνηση και εδώ με τον ίδιο υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο φροντίζει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων να φτάσει νωρίς στην τσέπη όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο τελευταίος μήνας του χρόνου, ο Δεκέμβριος και το δύσκολο προσδιορισμό επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και που θα κλείσουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Προχωρώντας σε περαιτέρω διευκρινίσεις, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι, αναγνωρίζοντας και το βάρος που σηκώνουν, οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν να καταβάλουν το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλαν. «Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες – από Μάιο έως και Νοέμβριο – και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το μήνα Νοέμβριο, καθώς στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» διαθέτουμε με ακρίβεια τα στοιχεία για τους επτά αυτούς μήνες (Μάιος έως Νοέμβριος) και για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά μόνο έναν από τους οκτώ μήνες – το μήνα Δεκέμβριο – θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο και «η επιδίωξή μας είναι από τις 12 Ιανουαρίου».

Διευκρινίζει δε ότι επιχειρήσεις οι οποίες λειτούργησαν κανονικά όλο αυτό το διάστημα χωρίς αναστολές συμβάσεων εργασίας θα πληρώσουν κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων εμπρόθεσμα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα