Με ξεχωριστή επιτυχία η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιτρό Καρναβαλικών Παραστάσεων»

07.02.2024 / 14:41
2 (1)

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών-δημιουργικών εργαστηρίων που διεξάγονται στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιτρό Καρναβαλικών Παραστάσεων», το οποίο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως και στο πρόγραμμα «Κολάζ Μασκαράτας» συμμετείχε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, και συγκεκριμένα οι τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’.

Το «Βιτρό Καρναβαλικών Παραστάσεων» είναι ένα δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής και επιζωγράφισης καρναβαλικών παραστάσεων με πολύχρωμες πλαστικές διαφάνειες εμπνευσμένες από την τεχνική της υαλογραφίας. Σκοπός είναι η σύνδεση του καρναβαλιού με την τέχνη του βιτρό και την εξοικείωση των μαθητών με τη διαθεματικότητα στην καρναβαλική τέχνη, δηλαδή με την προσέγγιση του θέματος από διάφορες οπτικές γωνίες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά-δημιουργικά εργαστήρια πραγματοποιούνται καθημερινά από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Με ξεχωριστή επιτυχία η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιτρό Καρναβαλικών Παραστάσεων» 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα