Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δημοκρίτειου

23.04.2021 / 11:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
prytaneia_aero_12

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα κοινή διαδικτυακή Ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 16 Απριλίου. Στην Ημερίδα, την οποία παρακολουθήσαν πάνω από 170 μέλη διδακτικού προσωπικού από όλα τα Πανεπιστήμια, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος που αφορούσε στις αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ για το διδακτικό τους έργο.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση με αυτό το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Κεδράκα (και Συντονίστρια του ΓΡΑΔΙΜ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης), αναπληρωτή επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Θανάση Καραλή (Συντονιστή του ΓΡΑΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών) και τους υποψήφιους διδάκτορες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.κ. Χρήστο Καλτσίδη και Χαρά Ορφανίδου.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Καθηγητή Περικλή Μήτκα, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Διονύση Μαντζαβίνο. Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι το ΥΠΑΙΘ έχει σχεδιάσει και υποβάλλει έργο ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ΓΡΑΔΙΜ των Πανεπιστημίων, κάτι που θα δώσει σημαντική ώθηση στις δράσεις των δομών αυτών. Το βίντεο της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://ctl.upatras.gr/category/announcements/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα