Με αυτή τη σούπα κάνεις… αίτηση για να γίνεις μαθουσάλας!

21.09.2023 / 11:38
ka 5

Όσοι θέλουν να ζήσουν μια πολύ μακροχρόνια, υγιεινή ζωή θα πρέπει να δοκιμάσουν ένα μπολ Sardinia Minestrone, ένα θρεπτικό πιάτο που λέγεται ότι απολαμβάνει η μακροβιότερη οικογένεια του κόσμου.

Όσοι αναζητούν το μυστικό για μακροζωία δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψάξουν για το ελιξίριο της ζωής, καθώς το μυστικό μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε μια απλή σούπα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα αδέρφια Melis που το 2012 διακρίθηκαν ως τα μεγαλύτερα αδέρφια στον κόσμο από άποψη συνδυαστικής ηλικίας, από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με τα εννέα αδέρφια Melis, που έφταναν συνολικά τα 818 χρόνια μεταξύ τους εκείνη την εποχή, η σούπα Sardinia Minestrone τους βοήθησε να πετύχουν την επιθυμητή από όλους μακροζωία.

Η μεγαλύτερη αδερφή, η Consolata Melis, γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της λίγο αφότου έσπασε το ρεκόρ, ενώ το «μωρό» της οικογένειας, η Mafalda, ήταν τότε 78 ετών.

Το Sardinia Minestrone είναι γνωστό ότι αποτελεί βασικό στοιχείο στη διατροφή πολλών οικογενειών που διακρίνονται για τη μακροζωία τους στη Σαρδηνία, ένα ιταλικό νησί όπου οι κάτοικοι είναι γνωστοί για τη μεγάλη και υγιεινή ζωή τους.

Αυτή η πολύ ιδιαίτερη σούπα μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας λαχανικά εποχής, ιδανικά φρέσκα από τον κήπο, και περιλαμβάνει πάντα πολλά φασόλια και φρούγκα, ένα είδος ζυμαρικών της Σαρδηνίας από ζύμη σιμιγδαλιού.

Μιλώντας στον Guardian την εποχή του εκπληκτικού τους επιτεύγματος, ο Alfonso Melis, τότε 89 ετών, είπε: «Τρώμε φυσικό φαγητό, δηλαδή πολύ σούπα μινεστρόνε και λίγο κρέας και πάντα δουλεύουμε. […] Κάθε ελεύθερη στιγμή που έχω, είμαι κάτω στον αμπελώνα μου ή στο οικόπεδο όπου καλλιεργώ φασόλια, μελιτζάνες, πιπεριές και πατάτες».

Η μεγαλύτερη αδερφή του Claudia, τότε 99 ετών, συμφώνησε: «Απλώς συνεχίζεις να δουλεύεις και τρως μινεστρόνε, φασόλια και πατάτες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα