Μάρκου: Κανένα πρόβλημα δεν λύνει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

15.09.2021 / 19:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 10

 Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου κατά τη σημερινή  τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε τα εξής:

Η ανάγκη προστασίας των ζώων από τη βάναυση και καταχρηστική συμπεριφορά του ανθρώπου, από τη συχνά καταστροφική δραστηριότητά του, η ανάγκη προάσπισης των βασικών δικαιωμάτων τους, δηλ του δικαιώματος στη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία, την ασφάλεια και τέλος την ηρεμία και την αναπαραγωγή αποτελεί σήμερα ζητούμενο. Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου προστατεύουν τα ζώα συντροφιάς; Προασπίζονται τα δικαιώματά τους και εξασφαλίζεται η ευζωία τους, όπως αλαζονικά – ως συνήθως- ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση της ΝΔ;

Τα χιλιάδες επικριτικά σχόλια της διαβούλευσης και οι εντονότατες αντιδράσεις επιστημονικών φορέων, φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων, καθώς και εκπροσώπων ΟΤΑ καταμαρτυρούν εκκωφαντικά πως ΟΧΙ. Δυστυχώς βρισκόμαστε και πάλι ενώπιον ενός κακού νομοσχεδίου με έντονα εισπρακτικό χαρακτήρα.

Η Κυβέρνηση επιλέγει να αφαιμάξει οικονομικά τον απλό φιλόζωο πολίτη «τιμωρώντας» τον για την κατοχή ενός ζώου και αντιμετωπίζει a priori όλους τους κατόχους ενός ζώου συντροφιάς, ως ανεύθυνους και υποψήφιους να το εγκαταλείψουν.

Αδυναμία αντιμετώπισης της παράνομης εκτροφής, διακίνησης και εμπορίας, υποχρεωτική στείρωση από τον ιδιοκτήτη ή άλλως η υποχρεωτική αποστολή γενετικού υλικού (DNA), μεταφορά της αρμοδιότητας από το Υπουργείο ΥΠΑΑΤ στο ΥΠΕΣ, υποστελεχωμένοι Δήμοι, που επωμίζονται όλο το βάρος…

Η πραγματική υπεράσπισή των ζώων, επαφίεται στην ευαισθησία, τον τρόπο συμπεριφοράς και την παιδεία των ανθρώπων.  Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η φροντίδα τους θα είναι συστηματική και ποιοτική, με ορθή εποπτεία από αρμόδιους δημόσιους φορείς. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, δε διασφαλίζει τα ανωτέρω και ζητήσαμε την απόσυρσή του. Είμαστε υπεύθυνοι για τον πόνο και την ταλαιπωρία τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα