Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι εκκενώσεις έγιναν με υποδειγματικό τρόπο

04.08.2021 / 8:52
mitsotakis-960x488

Τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που από το μεσημέρι της Τρίτης (03.08.2021) δίνουν «μάχη» με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», από όπου δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνας και άνεμοι θα ζητήσω εγρήγορση απόλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη περιορίζεται σιγά – σιγά και αποκαλύπτεται το πολύ μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της. Δάσος καμένο, στρέμματα καμένα, σπίτια καμένα, ζώα καμένα, είναι αυτά που συνθέτουν ένα τραγικό τοπίο.

Χθες, η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτεινόταν στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη. Ζημιές, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά και μέχρι τότε οι πυρόπληκτοι μπορούν να μείνουν δωρεάν σε ξενοδοχεία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα