«Κουρεμένα» ενοίκια: Έρχονται πληρωμές, κλείνουν οι εκκρεμότητες με τους ιδιοκτήτες ακινήτων

24.06.2021 / 22:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 30

Την προκαταβολική πληρωμή των αποζημιώσεων για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Μαϊου, η ΑΑΔΕ αρχίζει να κλείνει από αύριο τις εκκρεμότητες που έχει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Εκκρεμότητες, που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν λάβει χιλιάδες ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια αλλά και τις φορολογικές δηλώσεις.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν σήμερα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωσης καθώς δεν γνωρίζουν τα ποσά που θα δηλώσουν στο έντυπο Ε2 για τα εισοδήματα από ενοίκια, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δώσει το δικαίωμα τη υπεκμίσθωσης και δεν έχουν αποζημιωθεί από το κράτος αναμένουν τις ενέργειες της φορολογικής διοίκησης πριν την υποβολή της δήλωσης τους.

Από την ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες όλα θα διευθετηθούν επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενέργειες θα γίνουν αυτόματα από την ΑΑΔΕ, ενώ σε άλλες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά μηνύματα για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η ΠΟΜΙΔΑ έχει ήδη στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ με την οποία ζητάει την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους εκμισθωτές ακινήτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα