Σταϊκούρας: Έρχονται μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις το β’ εξάμηνο του 2021

25.06.2021 / 12:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
staikouras_ape

Για την οικονομία και τον τουρισμό μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας παράλληλα πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει «στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής ο κ. Σταϊκούρας είπε αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό πως «αυτή τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”. Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους». «Απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους», πρόσθεσε σχετικά.

Μιλώντας για την στήριξη της Οικονομίας και τους τομείς οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία είπε πως το Β’ εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, υπέρ των πληττόμενων κλάδων, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και κάλυψης τμήματος παγίων δαπανών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντοχές της οικονομίας σε σχέση με το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνισή του τέταρτο κύμα της πανδημίας ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ».

«Υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Έχουμε νομοθετήσει μια σειρά από μόνιμες φορολογικές παρεμβάσεις», επισήμανε. «Φέτος, εκτιμάται ότι θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα περίπου 7%. Το 2023 θα έχουμε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2%», τόνισε.

«Συνεχίζονται οι στοχευμένες στηρίξεις και στον Τουρισμό», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα