Κορονοϊός: Έναν χρόνο μετά η Ηλεία μετρά πληγές

16.03.2021 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios

Από την έναρξη λειτουργίας των κλινικών covid και ΜΕΘ covid στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, που δημιουργήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με σύγχρονο Ιατρικό εξοπλισμό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, δεκάδες είναι οι ασθενείς οι οποίοι έχουν νοσηλευτεί και φυσικά νοσηλεύονται σε αυτές.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο υγιείς και έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους. Δυστυχώς όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις των ασθενών οι οποίοι δεν άντεξαν και κατέληξαν, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τους οικείους τους, αλλά και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού νοσοκομείου Πύργου και φυσικά όλη την τοπική κοινωνία που «παλεύει» και αυτή ενάντια σε αυτό το «θηρίο» που λέγεται κορωνοϊός.

Η εφημερίδα «Πατρίς» με τη συνεργασία της διοίκησης του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας και φυσικά του διοικητή της κου Χρήστου Χριστόπουλου, συγκέντρωσε κάποια στοιχεία όσον αφορά τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν νοσηλευτεί ή και νοσηλεύονται στις κλινικές covid και ΜΕΘ covid από την έναρξη της λειτουργίας τους και φυσικά εύχεται, όπως όλοι οι Ηλείοι, πολύ σύντομα αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει και να μπορέσουμε όλοι να ανασάνουμε για να ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητά μας.

Πότε ξεκίνησε η έναρξη λειτουργίας των κλινικών covid
Η έναρξη λειτουργίας της κλινικής covid ήταν στις 16 Νοεμβρίου 2020 και σε αυτή έχουν νοσηλευτεί έως τώρα 94 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάφεραν να νικήσουν τον ιό και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Λόγω της έξαρσης του ιού και στην Ηλεία, αλλά και στις γειτονικές περιοχές, αφού δεν είναι λίγοι οι ασθενείς οι οποίοι ήρθαν στο νοσοκομείο του Πύργου από γειτονικούς νομούς, στις 24 Νοεμβρίου 2020 άνοιξε και η 2η κλινική covid με 5 ασθενείς.

Μετά από ένα μικρό διάστημα μείωσης των εισαγωγών, όπου στην κύρια κλινική είχαμε ελάχιστους ασθενείς, ακολούθησε το νέο ξέσπασμα του ιού που έφερε την πλήρη επαναλειτουργία των δύο κλινικών στις 14 Φεβρουαρίου 2021, με 35 ασθενείς.

Συνολικά έως τώρα έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται 135 ασθενείς με covid, ενώ υπάρχει και η κλινική με τα ύποπτα κρούσματα που έως τώρα έχει φιλοξενήσει 939 άτομα.

Τέλος στη ΜΕΘ covid όπου είχαμε στις 21/11/2020 την πρώτη εισαγωγή ασθενή, έως τώρα έχουν νοσηλευτεί εννέα ασθενείς

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα