Κορωνοϊός: Από τη νέα χρονιά το άνοιγμα των σχολείων

02.12.2020 / 22:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 13

Ολα συνηγορούν πως το άνοιγμα των σχολείων οδεύει για το 2021, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως η απόφαση για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα παρθεί όταν το πουν οι ειδικοί.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στο 31ο Greek Economic Summit απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν και εκεί αποκάλυψε ποιες είναι οι προθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας συγκεκριμένα: «θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε»  τόνισε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα