ΠΟΕΔΗΝ για το δώρο Χριστουγέννων: Να δοθεί σε όλα τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους

02.12.2020 / 21:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dete-featured

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα της χορήγηση του επιδόματος που προτίθεται  να δοθεί σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Χριστουγέννων, αναφέρει τα εξής:

«Με επιστολή μας ζητήσαμε να θεσμοθετηθούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας όπως η ένταξη στα ΒΑΕ και η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους με οριζόντιο τρόπο.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια καθώς επίσης και το σύνολο των υπαλλήλων των εν λόγω φορέων εμπλέκονται άμεσα με τη διαχείριση και νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Έχουν χάσει την ζωή τους 5 συνάδελφοι από κορωνοϊό, 10 είναι διασωληνωμένοι αυτή την στιγμή, αρκετοί τα κατάφεραν και αποσωληνώθηκαν και χιλιάδες έχουν νοσήσει.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μεταξύ των διασωληνωμένων βρίσκονταν και βρίσκονται Διοικητικοί, τεχνικοί, νοσηλευτές, ιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και όλων των άλλων ειδικοτήτων.

Η κυβέρνηση προφανώς για δημοσιονομικούς λόγους προσπαθεί να περιορίσει την παροχή σε λίγους συναδέλφους. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων με οδηγία προηγούμενων ημερών του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να ονομαστικοποιήσουν τους υπαλλήλους που απασχολούνται με περιστατικά κορωνοϊού αλλά στάθηκε αδύνατον καθότι όλο το προσωπικό εμπλέκεται.

Μάλιστα πολλές Διοικήσεις Νοσοκομείων έστειλαν στις ΥΠΕ το σύνολο του προσωπικού.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται όπως φαίνεται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών να μην χορηγήσει το εν λόγω επίδομα σε όλους τους υγειονομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διχασμού και διαίρεσης μεταξύ των υπαλλήλων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι διχασμός και διαχωρισμών μεταξύ των υπαλλήλων έγινε και με την Δωρεά Νιάρχου.

Θεωρούμαι ότι όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι δίνουν την μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι το εν λόγω επίδομα πρέπει να χορηγηθεί σε όλους ανεξαιρέτως».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα