Κορωνοχρέη: Αρνείται το “κούρεμα” των χρεών η κυβέρνηση – Τι συζητάει

15.03.2021 / 21:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 19

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις παραμένουν υποχρεωτικά με κατεβασμένα ρολά και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας πηγαίνει προς τα πίσω το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να ανοίξει τη βεντάλια της ρύθμισης των 24 άτοκων ή 48 χαμηλότοκων δόσεων η οποία αφορά μόνο τα χρέη του πρώτου lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει βρεθεί το σενάριο να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή και οφειλές που γεννήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2020 όπως ο φόρος εισοδήματος ή και ο ΕΝΦΙΑ που έχουν μείνει απλήρωτοι από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά που στροβιλίζονται στη δίνη της πανδημίας.

Η αγορά πιέζει για κούρεμα οφειλών και ακόμη περισσότερες δόσεις καθώς εκφράζονται φόβοι για μαζικά λουκέτα που θα εκτοξεύσουν στα ύψη τον αριθμό των ανέργων. Το υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει το κούρεμα οφειλών. Ωστόσο φαίνεται να συζητά με τους θεσμούς την αύξηση του αριθμού των  δόσεων της ρύθμισης ειδικού σκοπού η οποία πρόσφατα ανακοινώθηκε ενώ παράλληλα εξετάζει να ανοίξει την περίμετρος των οφειλών που έγιναν ληξιπρόθεσμες εν μέσω πανδημίας και θα μπορούσαν να ρυθμιστούν σε 24 άτοκες ή 48 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα