Κινητή Μονάδα απέκτησε το Κέντρο Κοινότητας Αιγιαλείας – Ποιες ανάγκες θα εξυπηρετεί

23.12.2021 / 15:45
ΦΩΤΟ

Πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα απέκτησε πρόσφατα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και κυρίως όσων διαμένουν σε απομακρυσμένα σημεία του Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

“Ως γνωστόν, το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. Στο Κέντρο Κοινότητας του κάθε Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως, τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Το κλιματιζόμενο και κατάλληλα εξοπλισμένο βαν της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αιγιαλείας θα πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, κυρίως σε ορεινές περιοχές, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες σε ευρύ πλαίσιο δράσεων, από τους ειδικά καταρτισμένους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Το πρόγραμμα επισκέψεων θα δίνεται εγκαίρως στη δημοσιότητα.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα