Μαύρα μαντάτα από Γκέιτς -“Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας”

23.12.2021 / 15:37
γκειτς

Σε μια σειρά από tweets αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι σκοπεύει να ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών του και προειδοποίησε ο κόσμος «μπορεί να εισέλθει στη χειρότερη φάση της πανδημίας».

Υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία, ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι ο μεγάλος άγνωστος παραμένει το πόσο μπορεί να μας αρρωστήσει η παραλλαγή.

«Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή. Ακόμα και αν είναι μόνο το μισό της σοβαρότητας της Δέλτα, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματικό», δήλωσε ο Γκέιτς.

Αναφερόμενος στην Όμικρον γράφει: «Αν υπάρχουν καλά νέα εδώ, είναι ότι η Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν λάβουμε τα σωστά μέτρα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

Τα κρούσματα της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται: Η χώρα είχε κατά μέσο όρο περισσότερα από 148.000 νέα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, 23% υψηλότερα από ό,τι πριν από μία εβδομάδα και πίσω στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Περισσότεροι από 69.700 ασθενείς με το Covid-19 βρίσκονταν σε νοσοκομεία των ΗΠΑ την Τετάρτη – αριθμός που παρουσιάζει αυξητική τάση από τότε που υποχώρησε σε περίπου 45.000 στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο 1.324 θανάτους από Covid-19 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, 11% υψηλότερα από ό,τι μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με το Johns Hopkins.

Μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ο Μπιλ Γκέιτς προσπαθεί να καλύψει το κενό των εμβολίων, σημειώνοντας ότι πολύ λιγότεροι άνθρωποι σε χώρες με χαμηλό εισόδημα έχουν λάβει εμβόλια Covid-19. Είπε σε άρθρο γνώμης του CNN τον Οκτώβριο ότι το χάσμα θα γίνει πιο δύσκολο να καλυφθεί, επειδή οι πλουσιότερες κυβερνήσεις του κόσμου αγοράζουν επιπλέον δόσεις για να χρησιμεύσουν ως «αναμνηστικές».

«Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να είναι αναστατωμένοι για την ανισότητα εδώ», έγραψε ο Γκέιτς. «Τα εμβόλια καθιστούν την Covid-19 μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό – και μια ασθένεια που μπορεί να επιβιώσει σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από τις πιο σπάνιες – και είναι σπαρακτικό να γνωρίζουμε ότι άνθρωποι πεθαίνουν από μια ασθένεια όχι επειδή δεν μπορεί να σταματήσει, αλλά επειδή ζουν σε μια χώρα με χαμηλό εισόδημα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα