ΚΙΝΑΛ για ΕΒΟ:Καταγγέλει την απόλυση των 36 εργαζομένων

24.09.2021 / 15:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fofi-gennimata-kinal

Το Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή που απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καταγγέλοντας την απόφαση απόλυσης των 36 εργαζομένων από την ΕΒΟ, ζητώντας την άμεση ανάκλησή τους.

Όλη η ερώτηση έχει ως εξής :

Κύριοι υπουργοί,

Πριν λίγες ημέρες η διοίκηση των Ε.Α.Σ. ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι το Υπ. Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την ανάθεση παραγγελιών προς την εταιρία ύψους 772 εκατ. ευρώ.

Στην ενημέρωση έγινε γνωστό ότι ορισμένες από τις παραγγελίες αφορούν παραγωγικό έργο του εργοστασίου της εταιρίας στο Αίγιο. Παρά αυτές τις ανακοινώσεις η διοίκηση των Ε.Α.Σ.  προγραμματίζει να στείλει στην ανεργία αρχικά 36 εργαζόμενους από το εργοστάσιο του Αιγίου και έπεται συνέχεια.

Ως Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση, θεωρώντας ότι αποτελεί μέρος συνολικότερου κυβερνητικού σχεδίου πλήρους απαξίωσης της εταιρίας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της ενδεχομένως μέσω εκκαθαρίσεως και καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις απολύσεις αλλά να επισπεύσει τις διαδικασίες ανάθεσης παραγγελιών όπως π.χ. όπλα ΜΙΝΙΜΙ κ.λ.π.

Για όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

1. Πως δικαιολογείται η απόλυση εργαζομένων από το εργοστάσιο του Αιγίου  την ίδια περίοδο που εξαγγέλλονται αναθέσεις παραγγελιών από  το Υπ. Εθν. Άμυνας ;

2. Ο προγραμματισμός απολύσεων τυγχάνουν της έγκρισης της Κυβέρνησης ;

3.Υπάρχει συνολικότερος προγραμματισμός απολύσεων σε όλα τα εργοστάσια της εταιρίας ;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα