ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες – «Μάχη» για έξι – Πού και πώς μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι και τα μέλη στην Αχαϊα – ΠΙΝΑΚΑΣ

05.12.2021 / 8:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kalpes-kinal

Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και παράταση, αφού πρέπει να τηρηθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υπάρξουν καθυστερήσεις.
Στην Αχαΐα λειτουργούν 23 εκλογικά τμήματα σε 13 εκλογικά κέντρα.
Συνολικά, οι κάλπες σε όλη τη χώρα είναι 840. Επίσης, σε 11 χώρες στο εξωτερικό θα στηθούν 22 εκλογικά τμήματα για τους αποδήμους. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν όπου τους διευκολύνει και μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.
Το κόστος για όσους ψηφίσουν ανέρχεται στα 3 ευρώ, ενώ δεν χρειάζεται πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, παρά μόνο για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα γύρω στις 9 μ.μ., εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή τριών πρώτων υποψηφίων.

ΑΧΑΪΑ

Αυτά είναι τα σημεία ψηφοφορίας στις εσωκομματικές της Κυριακής

ΔΗΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛ.
ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . 4 ΤΜΗΜΑΤΑ Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. 3 ΤΜΗΜΑΤΑ Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΡΙΟ. 2 ΤΜΗΜΑΤΑ Δημοτικό Κατάστημα Ρίου
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. 2 ΤΜΗΜΑΤΑ Εργατικές Κατοικίες, πλατεία Ταραμπούρα
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. 1ΤΜΗΜΑ Εργατικές Κατοικίες, Νεος Δρόμος
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΟΒΡΥΑ. 1ΤΜΗΜΑ Δημοτικό Κατάστημα Οβρυας
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑ. 1 ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ Δ. Ακράτας
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟ. 3 ΤΜΗΜΑΤΑ Αίθουσα «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.K. Αιγίου (παλιό Νοσοκομείο)
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ. 1 ΤΜΗΜΑ Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΑΓΕΙΚΑ. 1 ΤΜΗΜΑ Πρ. Δημαρχείο
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ. 1 ΤΜΗΜΑ Δημαρχείο Ερυμάνθου
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ. 1 ΤΜΗΜΑ Πρ. Δημαρχείο
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. 1 ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ Δ. Καλαβρύτων
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ. 1 ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ Κλειτορίας

Πώς ψηφίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Αχαΐας:
«Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής που είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους.
Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου, να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, υποβάλλοντας σχετική αίτηση, με την οποία βεβαιώνουν ότι δεν είναι μέλη άλλου πολιτικού κόμματος. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής (https://kinimaallagis.gr/) και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Για την ταυτοποίησή των ψηφοφόρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο).
Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας- ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις».

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου


Τους κανόνες για τη διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε η αρμόδια επιτροπή ΕΔΕΚΑΠ.
Βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΔΕΚΑΠ: «Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα:
«Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν λίγο πριν την κάλπη

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Παπανδρέου: Πάνω από 700 Αχαιοί στηρίζουν την υποψηφιότητά του – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα