Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν λίγο πριν την κάλπη

04.12.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ypopsifioi-kinal-gap

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Λίγες ώρες πριν την πρώτη μεγάλη «μάχη» για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την προσεχή Κυριακή, οι υποψήφιοι αρχηγοί μιλούν στο «Νεολόγο». Απευθυνόμενοι στους Αχαιούς, σε όλους τους εν δυνάμει ψηφοφόρους των εσωκομματικών διαδικασιών, απαντούν σε κοινή ερώτηση. Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, γιατί ζητάτε τη στήριξη των πολιτών;

Οι κάλπες θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου, με τον επαναληπτικό γύρο, μεταξύ των δύο πρώτων, να έχει προγραμματιστεί για τις 12 του ίδιου μήνα.

Στόχος όλων η μεγάλη συμμετοχή (πάνω από τις 211.000 των εσωκομματικών εκλογών του 2017), που θα σημάνει την επανεκκίνηση του κόμματος, ώστε μετά την εκλογή αρχηγού, την επικοινωνία της πολιτικής πλατφόρμας στους πολίτες, την ανασύνταξη των στελεχών σε όλη τη χώρα και με την αισιοδοξία της δημοσκοπικής αύξησης των ποσοστών, το ΚΙΝΑΛ να καταφέρει να μεγαλώσει ευρύτατα τη δυναμική του. Αρκεί όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές να συστρατευτούν με το νικητή την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν πως ακόμη δεν έχει χαθεί το στοίχημα της διεκδίκησης της ηγεμονίας στον κεντροαριστερό χώρο και μπορεί το κόμμα να αποτελέσει τον αντίπαλο ιδεολογικό πόλο της ΝΔ, «τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, χάνοντας μάλιστα δυνάμεις στις μετρήσεις».

Οι απαντήσεις των: Νίκου Ανδρουλάκη, Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Λοβέρδου, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη:

*Ο «Νεολόγος» των Πατρών απευθύνθηκε και στον κ. Χάρη Καστανίδη ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η φιλοξενία των απόψεων του, λόγω του πιεσμένου χρονικά προγράμματός του και των χρόνων εκτύπωσης της εφημερίδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό»

«Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, παίρνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη στα χέρια μας, για να σηκώσουμε όλοι μαζί τον ήλιο και πάλι πάνω από την Ελλάδα.

Καλώ τον κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να συμμετάσχει στην εκλογική μας διαδικασία και να σφυρηλατήσει με την ψήφο του την ιδεολογική μας κατεύθυνση, τον πολιτικό μας προσανατολισμό και να εγγυηθεί την ενότητα, αλλά και την αυτονομία του Κινήματός μας.

Με την αυτοπεποίθηση της προσφοράς μας στον τόπο και με την ακλόνητη θέληση για ουσιαστική αλλαγή των υφιστάμενων κατεστημένων συσχετισμών, η καθεμία και ο καθένας από εμάς δημιουργούμε με την ψήφο μας τις συνθήκες για την οικοδόμηση μίας μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που θα δώσει φωνή σε όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι, απογοητευμένοι, περιθωριοποιημένοι, εκτός των τειχών.

Είναι ένα κάλεσμα συμμετοχής όχι εφάπαξ, αλλά διαρκές για να φτιάξουμε μαζί το κοινό μας σπίτι, με όρους ανοιχτούς, διαβουλευτικούς, συμμετοχικούς, να διαμορφώσουμε τη ριζοσπαστική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να απελευθερωθεί επιτέλους από τις δυνάμεις της συντήρησης, που την κρατούν καθηλωμένη, αδρανή, συμβιβασμένη στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Για να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορικής διαδρομής που ξεκινήσαμε με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και να ξαναδώσουμε προοπτική στα όνειρα και τις ελπίδες της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα, του κάθε νέου μας, δημιουργώντας συμμετοχικά και δημοκρατικά το σχέδιο ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Σε αυτόν τον αγώνα ουδείς περισσεύει και θα εγγυηθώ προσωπικά τη δημιουργία ενός Κινήματος ζωντανού και προσανατολισμένου στην κοινωνία, που θα αφουγκραστεί τα σύγχρονα προβλήματα και θα προτείνει τις λύσεις ενώπιον των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η πανδημική κρίση, η ψηφιακή διακυβέρνηση και επιχειρηματικότητα, ο εκδημοκρατισμός των θεσμών, η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, πάντα μαζί με την αντιμετώπιση των μεγάλων ανισοτήτων και των ιδιαίτερα μεγάλων προβλημάτων της καθημερινής μας ζωή.

Η στροφή προς τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που παρατηρείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, έχει σημάνει και την ανάγκη της δική μας επιστροφής, για να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι, για να στεγάσουμε τα οράματα και τις δημιουργικές μας αγωνίες, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς, οι δημοκράτες και σοσιαλιστές ζούμε για την Πολιτική και την υπεράσπιση της αυτονομίας της, δεν ζούμε από την Πολιτική.

Πρώτιστο καθήκον μας είναι η προώθηση των συλλογικών στόχων και των μεγάλων διεκδικήσεων που πάνε τις κοινωνίες μπροστά κι αυτό στο τέλος της ημέρας είναι το διακύβευμα της Πολιτικής. Ο διαρκής αγώνας για τη συλλογική ευημερία και την επίτευξη του ατομικού καθορισμού μέσα από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα αλλαγή παραδείγματος, χρειαζόμαστε άμεσα την υπογραφή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου. Προϋπόθεση, η συγκρότηση ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα προβλέπει την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που μόνον η Παράταξής μας μπορεί να εγγυηθεί. Και σε αυτές τις εκλογές γράφονται οι πρώτες γραμμές, μπαίνουν οι πρώτες υπογραφές για να το συντάξουμε. Το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη η Δημοκρατία. Γιατί ο μεγαλύτερος αγώνας όλων, είναι η διασφάλιση περισσότερης Δημοκρατίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αστερίσκους. Καλό μας αγώνα».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Ενότητα, ανανέωση, πλειοψηφία»

 «Οι εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου είναι η αφετηρία για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Με ενότητα, ανανέωση και προοπτική, να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, χτίζοντας μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας για να γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα.

Σήμερα, μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων, ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα κόμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο, που θα δώσει απαντήσεις στα καθημερινά του προβλήματα και θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του για το μέλλον. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και ο χώρος μας δεν έχει περιθώρια να σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία. Τώρα που η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται δυναμικά, καθώς το ισχυρό κοινωνικό κράτος έγινε η ασπίδα των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στη μεγάλη αυτή δοκιμασία, ενώ στη χώρα μας είναι ξεκάθαρο ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν λαμβάνονται με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά το πολιτικό κόστος, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αναξιόπιστη. Έχει έρθει η ώρα να γίνουμε ξανά εμείς ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών.

Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα, την ανανέωση και την προοπτική του Κινήματός μας. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη μοίρα κοινωνικών στρωμάτων που για δεκαετίες ήταν στο περιθώριο. Εμείς αλλάξαμε την Ελλάδα, χτίζοντας μια σύγχρονη, δημοκρατική χώρα, που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης. Καλούμαστε να πιάσουμε ξανά το νήμα της ιστορίας μας, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Δεσμεύομαι για την αναγέννηση του Κινήματός μας, με οργάνωση η οποία θα ξεκινά από τα κάτω και ένα πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο, που θα συνδιαμορφώσουν οι δημιουργικές δυνάμεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με συμμέτοχους την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους. Ένα Κίνημα με πολιτική αυτονομία, που δεν θα λοξοκοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά θα έχει λογική νικητή.

Με τη δύναμη των ιστορικών αγώνων που έχει δώσει ο λαός της Αχαΐας για τη Δημοκρατική Παράταξη, σας καλώ να μεγαλώσουμε μαζί το Κίνημά μας. Να αναμετρηθούμε με τα σύγχρονα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις, να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική παραγωγική βάση, που θα δώσει πολλές καλές δουλειές στους νέους, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις και να γεφυρώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

Να είστε σίγουροι πως θα πάρω όσες αποφάσεις χρειάζονται, χωρίς να μετρήσω το πολιτικό κόστος, για να έχουμε ένα μεγάλο, χρήσιμο ΠΑΣΟΚ, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, που θα κάνει ξανά τον ήλιο της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει στην Ελλάδα».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

«Μεγάλη παράταξη ξανά»

 «Εάν υπάρχει ένα διακύβευμα στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την παράταξη, αυτό είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό. Εάν, επίσης, υπάρχει ένα διακύβευμα για την πατρίδα στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, αυτό είναι η δική μας παράταξη, αναγεννημένη και ισχυρή, να βάλει τέλος στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στις 5 Δεκεμβρίου η υπόθεση δεν είναι μόνο εσωκομματική. Η υπόθεση είναι βαθιά πολιτική και πατριωτική. Στις 5 Δεκεμβρίου προσωπικά καλώ 11 εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων να επιλέξουν ισχυρή, μεταρρυθμιστική, υπεύθυνη αντιπολίτευση για τη χώρα. Και βεβαίως καλώ όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και κεντροαριστεροί να μου δώσουν τη δύναμη να κάνουμε μαζί αυτό που αξίζει στο χώρο μας: την παράταξη μεγάλη ξανά.

Η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κρινόταν έχει περάσει. Οι πολίτες ωρίμασαν, τα πάθη, ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και το ψέμα ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία. Τώρα το ΠΑΣΟΚ συγκρίνεται. Και κερδίζει. Τώρα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει πόσα χρωστά στην παράταξη μας και αποζητά την ολική επαναφορά μας γιατί Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται. Η μεσαία τάξη είναι δημιούργημα ΠΑΣΟΚ. Η μεσαία τάξη να αποκτήσει ξανά φωνή.

Έχω διανύσει ικανό χρόνο στην πολιτική και έχω απολογισμούς έργου να προβάλω σε κρίσιμα υπουργεία, αλλά δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Δεν θα ψηφίσουμε για το παρελθόν στις 5 Δεκεμβρίου, θα ψηφίσουμε για την αλλαγή. Και δεν γίνεται να κάνεις αλλαγή χωρίς να δώσεις ελπίδα. Κοιτάω λοιπόν μπροστά, μιλώ για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, μιλώ για την αλλαγή ως αλήθεια. Γιατί η αλλαγή μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο όταν λέμε την αλήθεια και αυτή την ειλικρίνεια έχω κάνει δικό μου πρόταγμα.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν πάντοτε δεύτερες ευκαιρίες. Αυτή η φορά για μας είναι καθοριστική. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά και δυναμικά ή θα συνθλίβουμε από τις μυλόπετρες της ιστορίας. Ούτε ηθικό ούτε πολιτικό δικαίωμα έχουμε εμείς, οι ιστορικοί κληρονόμοι της Δημοκρατικής Παράταξης, να πράξουμε ο,τιδηποτε λιγότερο από όσα μας υπαγορεύει το χρέος μας. Γι’ αυτό και επισημαίνω ότι ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Ένα κόμμα ανοικτό και βαθιά δημοκρατικό. Ένα κόμμα απεξαρτημένο από τους κομματικούς μηχανισμούς, ένα κόμμα που θα ανήκει πραγματικά στο λαό. Λέμε, δηλαδή, ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό. Ένα ανοικτό  και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, όλα τα όργανα αιρετά.

Μια τέτοια πολιτική προοπτική δικαιούται η παράταξη μας, ένα τέτοιο κόμμα αξίζει η πατρίδα μας».

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

«Προοπτική με σχέδιο»

 «Στρατηγικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να γίνει ξανά εκφραστής των πολλών, και με μία ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης να επικρατήσει πολιτικά επί του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογικά επί της Νέας Δημοκρατίας. Για να γίνει όμως αυτό χρειαζόμαστε ηγεσία με προοπτική. Ηγεσία με προοπτική σημαίνει 4+1 πράγματα: Πρώτον, γνώση της αγοράς. Δεν μπορείς να μιλάς για δίκαιη ανάπτυξη εάν δεν γνωρίζεις την αγορά. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης την οποία έσωσα από τη χρεοκοπία χωρίς να απολυθεί κανείς, είναι ένας τομέας που γνωρίζω καλά. Δεύτερον, ικανότητα διοίκησης. Θεωρώ ότι την επέδειξα στο τιμόνι του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού καιΤουρισμού, όπου με ομαδική δουλειά και σεβασμό στους υπαλλήλους και τις δομές κάναμε πλεονασματικές τη Λυρική και την ΕΡΤ μέσα σε ένα εξάμηνο. Τρίτον, πεποίθηση ενότητας.  Έχω παραμείνει πιστός στο κόμμα μου από την μέρα που γράφτηκα μέχρι σήμερα, και εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την επόμενη μέρα. Τέταρτον, αξιοπιστία. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ερωτεύεται την εξουσία, αλλά την αλλαγήτ ων πραγμάτων. Υπερασπίστηκα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ πάντα, όταν άλλοι υπέγραφαν για να αλλάξουν, και δεν δίστασα να υποβάλλω την παραίτηση μου, όταν έγιναν οι κλοπές στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας. Αλλά και ένα πέμπτο: Πολιτικό σχέδιο. Όπως το σχέδιο Αναγέννηση που παρουσιάζω. Ένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και της παράταξης, το οποίο έχουμε επεξεργαστεί για χρόνια με ικανούς συνεργάτες και φορείς της κοινωνίας, και πρεσβεύει ότι, για να αποφύγουμε μία νέα χρεοκοπία, πρέπει να ανατρέψουμε το πολιτικό σύστημα όπως το ξέρουμε, όπου η εξουσία και επακόλουθα ο πλούτος μαζεύονται στα χέρια των λίγων, και να την μεταφέρουμε σε συνεργασίες θεσμών της κοινωνίας.

Όπως καλά γνωρίζουν οι κάτοικοι της, η Πάτρα είναι μία πόλη με τεράστια ιστορία, πλούσιες ανεκμετάλλευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιστορία, αρχιτεκτονική, αγροτική παραγωγή, ακαδημαϊκή προκοπή, εργατική δυναμική, πολιτική σκέψη, κοινωνικές ζυμώσεις, ζωνταντό πολιτιστικό κύτταρο. Όλες οι εκφράσεις της κοινωνικής ζωής συναντήθηκαν σε αυτό το σταυροδρόμι, και είναι τα παραπάνω που μου δίνουν τη σιγουριά ότι η Πάτρα είναι ένα βέλτιστο παράδειγμα του πώς η ελληνική περιφέρεια θα μπορούσε να ανθίσει εάν αποσυγκεντρώναμε την εξουσία από τα κλειστά, αθηναϊκά κέντρα και την μεταφέραμε σε τοπικούς θεσμούς φτιάχνοντας δίκτυα συνεργασίας μεταξύ τους. Πόσο πιο γρήγορα θα προχωρούσαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Πάτρας που χρόνια καρκινοβατούν- η σύνδεση με το φυσικό αέριο, η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Αθήνα- εάν γίνονταν μέσω Περιφερειακών Προγραμμάτων; Πόσο πιο αποτελεσματική θα ήταν μία ουσιαστική σύνδεση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών, που έχει παράδοση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με το Πανεπιστήμιο, που διακρίνεται για τα τεχνολογικά του τμήματα και τις νέες καινοτομίες;

Για μένα, λοιπόν, το διακύβευμα των εκλογών είναι απλό. Στις 5 Δεκεμβρίου, ψηφίζουμε προοπτική».

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

«Νέο και διαφορετικό»

 «Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται, στους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς,  σε όλους εκείνους που έχουν όνειρα και ελπίδες και θέλουν να δουν κάτι νέο και διαφορετικό. Ο κόσμος, και ειδικά η νέα γενιά, θέλει επιτέλους να δει πράξεις. Η πολιτική γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους για αυτούς που αγωνιούν να γίνει καλύτερη η ζωή τους. Πρεσβεύω αυτές τις αξίες και θέλω να μιλήσω και να παλέψω για την ανανέωση της παράταξης, για την νέα γενιά και για τη διεύρυνση της δυναμικής μας που τόσο έχουμε ανάγκη. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους νέους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους ανέργους, αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Για τις ελπίδες, τα όνειρα και τις προσδοκίες που έχουν για το αύριο αυτής της χώρας.

Ένα μεγάλο κομμάτι της δικιά μου γενιάς είναι απογοητευμένο και οργισμένο με τους πολιτικούς. Έχουμε βιώσει μεγάλες κρίσεις, οικονομική και υγειονομική, οι οποίες δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Η δικιά μας γενιά δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χτίσει ένα σπίτι , ότι θα κάνει οικογένεια, όπως έκαναν οι γονείς μας και σε ηλικία πολύ μικρότερη από εμάς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή, να βγούμε επιτέλους μπροστά. Από πάντα ήμουν κοντά στους νέους και σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας μου βλέπω ότι υπάρχει μια ενέργεια, μια θέληση από τη νεολαία μας για να γίνει μια αλλαγή.

Αυτό που φέρνει η υποψηφιότητα μου επομένως είναι η ανανέωση με περιεχόμενο, αξίες και ηθική, η διεύρυνση της βάσης του Κινήματος με εκείνους , που νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούν, δεν νοιάζονται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας. Μαζί λοιπόν, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, και θα δώσουμε νέα πνοή και προοπτική και στην παράταξη, αλλά και στη χώρα.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του κόμματoς. Στόχος μου είναι να γίνουμε κίνημα ξανά, πρωταγωνιστές του αύριο. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ψεύτικα λόγια, έχει γυρίσει την πλάτη του στην πολιτική, γιατί δεν βλέπει πράξεις. Η δική μας παράταξη έχει ιστορική βάση στις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στη χώρα. Δεν θα συνεχίσουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο. Μέσα από αυτές τις εκλογές λοιπόν, θέτουμε τη βάση μας και σχεδιάζουμε το μέλλον. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους αυτούς που θέλουν να δουλέψουν σκληρά και να πάνε κόντρα στο σύστημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική, που να στηρίζεται σε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο».

*Δημοσιεύθηκε στον “Νεολόγο” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα