Κ. Ακινόσογλου στον Max FM: Πιο πολλά τα περιστατικά γρίπης από του κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Ρίου

03.01.2023 / 13:38
nosokomeio-rio

Στον Max FM 93.4 και τη Δήμητρα Μπαλαφούτη μίλησε η Καρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών. “Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα μέτρα υγιεινής, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες αλλά και μη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας με προσοχή. Όσον αφορά τον εμβολιασμό, όπου μπορούμε να τον κάνουμε προκειμένου να προλάβουμε την πιθανή νόσηση” είπε αρχικά.

Εν συνεχεία, τόνισε: “Και φέτος όπως και κάθε χρόνο υπάρχουν και τα κοινά κρυολογήματα, οι κοινές ιώσεις, που είναι πολύ πιο ήπια όσον αφορά τα συμπτώματα σε σχέση με τον κορωνοϊό και τη γρίπη. Οι ιώσεις και η γρίπη έχουν μια εποχική έξαρση κάθε χρόνο. Προλαμβάνεται με τη χρήση του εμβολίου, αλλά είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε. Αν μιλάμε για την πανδημία, είναι κάτι το οποίο εξελίσσεται και από εκεί και πέρα το πώς θα εξελιχθεί στην πορεία, θα το δούμε και χρίζει υψηλής επιτήρησης“.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Ρίου: “Και πανελληνίως όπως και στα νοσοκομεία της πόλης μας, επικρατεί η ίδια εικόνα. Έχουμε αυξημένα περιστατικά λοιμώξεως αναπνευστικού. Υπάρχει φυσικά ακόμη και ο κορωνοϊός, αλλά προηγείται η γρίπη αυτή την στιγμή. Έχουμε ξεχάσει το εμβόλιο της γρίπης. Μιλήσαμε πολύ για τον κορωνοϊό και ξεχάσαμε τα υπόλοιπα. Το εμβόλιο της γρίπης προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το κάνουν οι πολίτες, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η ζωή από εκεί και πέρα συνεχίζεται και εμείς προχωράμε, αλλά όχι με αμέλεια ούτε με αφέλεια”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα