Παρασκευή, 15.01.2021, 7:39 πμ

Ισραήλ: Βάζει πόδι στην Ελλάδα – Τι ετοιμάζει στην Καλαμάτα

05.01.2021 / 14:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
201912201010014854

Μέσω κοινωνικών δικτύων του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,68 δισ. ευρώ με αυτήν του Ισραήλ

H συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών, πολεμική εκπαίδευση και τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από ιδιωτική εταιρεία. Αντίστοιχες ανακοινώσεις από την ισραηλινή πρεσβεία για τη «μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία» μεταξύ των δύο χωρών μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για τη «μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ κάνει λόγο το υπουργείου Άμυνας της ισραηλινής κυβέρνησης και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας ύψους 1,68 δισ. ευρώ για 20 χρόνια την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Twitter, η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni), καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης, γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή της. Ακόμα, αναφέρεται στη δημιουργία και λειτουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή Elbit Systems στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ έγραψε ότι «H συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις που αναπτύσσουμε με την Ελλάδα…Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις δύο χώρες και θα προωθήσει την σταθερότητα στη Μεσόγειο. Ευχαριστώ τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και φίλο μου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη συνεργασία στην προώθηση αυτού του έργου και την έγκριση του από την ελληνική κυβέρνηση».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μόλις τον περασμένο Ιούλιο, η κυβέρνηση υπέγραψε μία ακόμα στρατιωτική συνεργασία με αυτή του Ισραήλ, και μάλιστα, η υπογραφή συνέπεσε με την πρώτη ημέρα εφαρμογής της προσάρτησης κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Πηγή: ThePressProject

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ