Παρασκευή, 30.09.2022, 12:53 πμ

ΗΠΑ – CDC: Παραδέχθηκε ότι απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας

17.08.2022 / 20:54
cdc

Η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, μίλησε στο προσωπικό του οργανισμού για τις αλλαγές που θα γίνουν. Οι προγραμματισμένες αλλαγές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απόκριση του οργανισμού στην πανδημία COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Είναι μια πρωτοβουλία του CDC και δεν κατευθύνθηκε από τον Λευκό Οίκο ή άλλους αξιωματούχους της διοίκησης, είπε.

Μεταξύ άλλων ελαττωμάτων, η δημόσια καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν «μπερδεμένη και παραφορτωμένη», ανέφερε η υπηρεσία.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέφρασε την Τετάρτη απογοήτευση για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την υπηρεσία της, λέγοντας ότι τα CDC απέτυχαν να ανταποκριθούν αρκετά γρήγορα και έπρεπε να αναθεωρηθούν.

«Αισθάνομαι ότι είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω αυτόν τον οργανισμό σε μια καλύτερη θέση μετά από μια πραγματικά δύσκολη τριετία», είπε η Walensky στο Associated Press.

Η διευθύντρια Rochelle Walensky δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες» και πρέπει «να τα πάει καλύτερα», αφού εξωτερικός έλεγχος διαπίστωσε ελλείψεις στην απόκριση εναντίον της COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα