Η ταινία «Μπουμπουλίνα» του 1959 σε υψηλή ανάλυση από την ΕΡΤ2

25.03.2021 / 12:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mpoumpoulima-ert

Σε υψηλή ανάλυση από την ΕΡΤ το ιστορικό δράμα «Μπουμπουλίνα» με την Ειρήνη Παπά, τον Νίκο Κούρκουλο στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και άλλους λαμπρούς ηθοποιούς της εποχής.

Η ΕΡΤ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα μεταδώσει σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 στις 20:30 το ιστορικό δράμα «Μπουμπουλίνα» με την Ειρήνη Παπά, τον Νίκο Κούρκουλο στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και άλλους λαμπρούς ηθοποιούς της εποχής.

Η ταινία γυρίστηκε το 1959 και το μοναδικό αντίγραφό της ήταν μια κασέτα VHS (εγγραφή σε οικιακό βίντεο από παλιότερη μετάδοση της ΕΡΤ).

Η ταινία αποκαταστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 σε υψηλή ανάλυση.

Υπόθεση: Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (Ειρήνη Παπά), για δεύτερη φορά χήρα, ταξιδεύει στην Οδησσό, επικοινωνεί με τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και συμμετέχει στην Επανάσταση, διαθέτοντας πλοία, ή με την προσωπική της αγωνιστική παρουσία.

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος.
Σενάριο: Νέστορας Μάτσας, Κ. Ασημακόπουλος.
Φωτογραφία: Giovanni Varriano.
Μουσική: Κώστας Καπνίσης.

Παίζουν: Ειρήνη Παπά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μιράντα Μυράτ, Γεωργία Βασιλειάδου, Χριστόφορος Νέζερ, Νίκος Κούρκουλος (στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση), Κούλης Στολίγκας, Βασίλης Κανάκης, Γκίκας Μπινιάρης, Αρτέμης Μάτσας, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργος Φόρας, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιώργος Ολύμπιος, Γιώργος Βελέντζας, Στράτος Ζαμίδης, Λευτέρης Βουρνάς, Γιώργος Ντουνάκης, Δημήτρης Χόπτηρης, Τάσος Δαρείος, Μίμης Ρουγγέρης, Νίκος Τσαχιρίδης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα