Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ

29.07.2021 / 11:19
DSC_9827

Με την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις περιοχές Ελεκίστρα, Νέο Σούλι, Καρυά και στη συνέχεια στο Ριγανόκαμπο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που μαζί με Αντιδημάρχους βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο,  παρενέβη στο Επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα και ζήτησε την άμεση συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων και την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης γιατί η φωτιά απειλούσε κατοικημένες περιοχές.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων κινητοποιήθηκαν άμεσα, με βάση τον αντιπυρικό σχεδιασμό, με υδροφόρες και μηχανήματα και συνέδραμαν στην προσπάθεια των πυροσβεστών να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα από το Δήμο διατέθηκαν έξι (6) υδροφόρα οχήματα, δύο (2) σκαπτικά μηχανήματα, δύο (2) πυροσβετικά οχήματα (ντακότες), ένα (1) λεωφορείο για τη μεταφορά – απομάκρυνση κατοίκων και μικρά φορτηγά οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού.

Ένα τρίτο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμενε στην περιοχή της Αργυράς για την πρόληψη πυρκαγιάς.

Σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ καταγράφουν τις ζημιές στις υποδομές των περιοχών που κάηκαν, για να προβεί ο Δήμος στην αποκατάστασή τους.

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων, για αποζημιώσεις από το Κράτος, από όσους υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά, στα Γραφεία: 

  1. Ανατολικό Διαμέρισμα (Εγλυκάδος 98, τηλ. 2610 225 031)
  2. Κοινότητα Σουλίου (Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σούλι, τηλ. 2610 640 157)

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων από χθες διαθέτει χώρους φιλοξενίας για πληγέντες από τη φωτιά. Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή βοήθειας και φιλοξενία μπορούν να επικοινωνούν με τον Κοινωνικό Οργανισμό στο τηλέφωνο 2610 342995.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Είναι πολύ πιθανόν, μετά την πύρινη λαίλαπα, κάποια ζώα της περιοχής που επλήγη να έχουν την ανάγκη της φροντίδας μας. Αν κάποιος εντοπίσει ζώο χτυπημένο, πληγωμένο με εγκαύματα ή ακόμα και τρομαγμένο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας στο τηλ. 2613 610396, 2613 610251.

Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ 6
Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ 7
Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ 8
Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ 9
Η συνδρομή του Δήμου Πατρέων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς και στην εξυπηρέτηση των πληγέντων-ΦΩΤΟ 10

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα