Το ΚΚΕ Αχαϊας για τις φωτιές σε Ελεκίστρα, Νέο Σούλι, Ριγανόκαμπο και Δροσιά

29.07.2021 / 11:21
DSC_3485

Η ανακοίνωση:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί το λαό της Πάτρας και του νομού μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για την προστασία από τον κίνδυνο πυρκαγιών ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας αλλά και όλη την θερινή περίοδο.

Ιδιαίτερα μετά τα χθεσινά περιστατικά πυρκαγιών σε Ελεκίστρα – Νέο Σούλι – Ριγανόκαμπο  και Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και από το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περιοχή με υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς και με αντίξοες καιρικές συνθήκες αυτές τις μέρες λόγω καύσωνα.

Γι’ αυτό ο λαός της περιοχής μας μέσω των μαζικών του φορέων – των εργατικών σωματείων πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, να οργανώσει ομάδες πυροπροστασίας αλλά και να απαιτήσει μέτρα προστασίας της ζωής και του Περιβάλλοντος.

Η Τομεακή Επιτροπή από την πρώτη στιγμή με όλες τις τις δυνάμεις βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα. Είναι σταθερά στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, κλιμάκιά της είναι στα χωριά και τις περιοχές για κάθε είδους βοήθεια.

Με κάθε μέσο και με την συμβολή του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Νίκο Καραθανασόπουλο κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια κρατικά όργανα για να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να παίρνονται όσο το δυνατόν καλύτερα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο νομό μας. Καθοριστική ήταν η συμβολή και των εκλεγμένων του ΚΚΕ στον Δήμο, της αγωνιστικής δημοτικής αρχής Πάτρας που με μπροστάρη τον Κομμουνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη συντόνιζαν όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στην μάχη, βρέθηκαν δίπλα το λαό της περιοχής.

Ο λαός της Αχαΐας έχει πικρή πείρα από τις τραγικές συνέπειες των μεγάλων  ελλείψεων στην πυροπροστασία και δασοπροστασία!

Για την κατάσταση αυτή έχουν διαχρονικές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διατηρούν υποστελεχωμένη και χωρίς τον αναγκαίο – σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και προστασίας την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που αντιεπιστημονικά έχουν διαχωρίσει την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, που αντιμετωπίζουν τα δάση ως πεδίο επιχειρηματικής δράσης και δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας, του Τουρισμού και άλλων κλάδων να κάνουν μπίζνες στα αποκαΐδια.

Γι’ αυτό και τώρα απαιτείται να οργανωθεί η πάλη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, για την προστασία των δασών καθώς σήμερα υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για να προβλεφθούν οι παράγοντες που συμβάλουν στην εκδήλωση των πυρκαγιών, υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης πρόβλεψης για τις επικίνδυνες μέρες και περιοχές. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, που θα βασίζεται σε ένα εκπαιδευμένο και στελεχωμένο Πυροσβεστικό Σώμα και Δασική Υπηρεσία, είναι η λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ότι η γη και το δάσος είναι σήμερα  εμπόρευμα. Σε τελική ανάλυση, η καπιταλιστική εκμετάλλευση, που μόνο σκοπό έχει το κέρδος, αποδεικνύεται ασυμβίβαστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του Περιβάλλοντος.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να δυναμώσει την πάλη του και να απαιτήσει:

  • Πλήρης και άμεση καταγραφή  των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες,  αγροκτήματα, σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
  • Ενίσχυση από την κυβέρνηση όλων των πληγέντων και για όσο καιρό διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών.
  • Πλήρης αποζημίωση των περιουσιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς καμία καθυστέρηση. Άμεση αποζημίωση στο 100% σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
  • Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί  νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4662/2020 που θεσμοθετεί την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, την ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης και θέτει την πυροσβεστική και όλους τους φορείς της πολιτικής προστασίας στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
  • Αποκλειστική ευθύνη του κράτους στην οργάνωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας χωρίς εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ και της Τοπικής Διοίκησης.

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας καλεί όλα της τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να προστατευτούν οι λαϊκές περιουσίες και ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας.

Τις επόμενες μέρες, η ΤΕ Αχαΐας θα οργανώσει ομάδες πυροπροστασίας σε άλση, δασικές εκτάσεις και κρίσιμες περιοχές για να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιών. Ταυτόχρονα κλιμάκια του Κόμματος θα περιοδεύσουν στις πληγέντες περιοχές.

Σήμερα Πέμπτη, 8:00μμ: Σούλι, Ελεκίστρα, Ρωμανού και Εγλυκάδα

Επίσης, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος θα περιοδεύσει την Κυριακή 1/8, σε όλες τις πληγείσες περιοχές στο Νομό μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα