Η πιο φτωχή πόλη η Πάτρα έχει και τον πιο φθηνό πλαστικό καφέ στο χέρι!

22.06.2022 / 20:59
ka 55

Τον πιο φθηνό καφέ στο χέρι και σε πλαστικό από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η εφαρμογή Pricefox, τον έχει η Πάτρα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή ο καφές στην Πάτρα σε πλαστικό έχει ελάχιστη τιμή 1,10 το εσπρέσο και φτάνει το μέγιστο στο 2,30. Ο μέσος όρος της τιμής είναι κοντά στο 1,50 με 1,70, ανάλογα πάντα με το είδους και αυτές οι τιμές κάνουν την Πάτρα την πιο προσιτή πόλη για τον πλαστικό καφέ ή καλύτερα για το λεγόμενο take away καφέ.

Το όλο θέμα έχει την δική του εξήγηση: Σύμφωνα με επαγγελματίες της εστίασης η Πάτρα είναι από τις πόλεις που θεωρούνται φτωχές, με τη μικρότερη οικονομική ανάπτυξη, κατά συνέπεια ο καφές, το πιο καθημερινό και αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι σε μία αντίστοιχη τιμή που να είναι προσιτή στον κόσμο.

Όμως εκτός αυτού η χαμηλή τιμή στο πλαστικό έχει να κάνει και την νοοτροπία που έχουν αρκετά καταστήματα εστίασης να μην προχωρούν σε ανατιμήσεις προς τα πάνω, θεωρώντας ότι αυτό θα κάνει κακό στις επιχειρήσεις τους, μειώνοντας την αγοραστική τους δυναμική  και κάνοντας τους λιγότερο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τα άλλα μαγαζιά.  Το τελευταίο βέβαια έχει να κάνει με τα δεκάδες καταστήματα εστίασης και κυρίως τα take away που έχουν ανοίξει στην Πάτρα, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα