“Κάστρο” διερχόμενων σκηνιτών το ΒΙΟΠΑ της Πάτρας που λεηλατούν ό,τι βρουν (φωτό κ’ βίντεο)

22.06.2022 / 21:40
ka 63

Σε άτυπο καταυλισμό διερχομένων σκηνιτών έχει μετατραπεί το Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, με την κατάσταση, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες,  που δραστηριοποιούντα στον χώρο να έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Όπως υποστηρίζουν ομάδες Ρομά που κανείς δεν γνωρίζει αν προέρχονται από την περιοχή ή από άλλα μέρη της επικράτειας, κατασκηνώνουν σε καθημερινή βάση σε διάφορα σημεία του Βιοτεχνικού Πάρκου , λες και βρίσκονται στο…  σπίτι τους.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ΒΙΟΠΑ δεν υπάρχει απολύτως καμία παρουσία της Αστυνομίας σε όλη την έκταση του πάρκου, παρόλο που πλέον έχει δημιουργηθεί και στην Πάτρα ειδική ομάδα για την παραβατικότητα των Ρομά.

Οι Ρομά έχουν στήσει τις σκηνές , τα υπάρχοντα και τα οχήματα τους (ομάδες που πάνε και έρχονται) κα  με δυσκολία μπορεί να περάσει πλέον κανείς από ορισμένα σημεία  του πάρκου.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, τα προβλήματα που εντοπίζονται στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, εστιάζονται στα εξής   σημεία:

-Οι σκηνίτες έχουν κατακλέψει τους πυροσβεστικούς κρούνους που υπάρχουν στον ΒΙΟΠΑ.

Έχουν αφαιρέσει και τις δύο τάπες του κάθε κρούνου, με αποτέλεσμα ένα πυροσβεστικό όχημα  να μην μπορεί να φορτώσει νερό.  

-Έχουν κλέψει επίσης τα φρεάτια που είναι μεταλλικά και έχουν μία κάποια αξία στην μαύρη αγορά.  Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχει σχάρα, τα φρεάτια να ακάλυπτα, και να μετατρέπονται σε τρύπες που αποτελούν «παγίδες» για οχήματα και πεζούς.

– Οι σκηνίτες ροχωρούν σε σωρεία κλοπών σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, παίρνοντας διαφόρων ειδών κλοπιμαία κάνοντας υλικές  ζημιές  θα πρέπει να καλυφτούν από τους επαγγελματίες, ζημιές που πολλές φορές κοστίζουν χιλιάδες ευρώ.

-Οι διερχόμενοι σκηνίτες, φεύγοντας, αφήνουν πίσω τους στα σημεία που είχαν εγκατασταθεί δεκάδες σκουπίδια και απορρίμματα. Οι χώροι αυτοί γίνονται σταδιακά  εστίες μόλυνσης που σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση που υπάρχει στον πάρκο (χόρτα, λυγαριές, καλαμιές) εύκολα μπορεί να πιάσουν φωτιά. 

Με πληροφορίες από τον «Νεολόγο»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα