Η Ώρα Πατρών δίπλα στους συμβασιούχους της κοινωφελούς

23.07.2021 / 17:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
asfalitika_ergazomenon_koinofelous

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος με το συντονιστή Δημήτρη Παπαδόπουλο βρέθηκαν στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ομάδας (217) εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας για την επέκταση της σύμβασης τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν να επεκταθεί η σύμβαση τους κατά δύο ή τέσσερις μήνες προκειμένου να τους χορηγηθεί το ταμείο ανεργίας.
 Ως Ώρα Πατρών έχουμε βρεθεί δίπλα σε κάθε ομάδα συμβασιούχων από το 2019 μέχρι σήμερα σε κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα. Θα πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο θέμα των συμβασιούχων έτσι ώστε να μην είναι αιχμάλωτοι ανερμάτιστων πολιτικών. Η Ώρα Πατρών είναι υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας με πλήρες ωράριο και με αξιοπρεπείς αμοιβές. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τετράωρα, τα part-time, η ενοικίαση εργαζομένων και κάθε μορφή εργασίας που δεν είναι σύμφωνη με τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος μας βρίσκει αντιθέτους.
Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη όχι μόνο ήτανε απούσα αλλά κατέθεσε πρόταση να μην παρατεθεί η παραμονή των εργαζομένων!!! Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τους 33 της κοινωφελούς που έθεσε η παράταξή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Προεκλογικά ο κ. Πελετίδης έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, οργάνωνε συγκεντρώσεις, έδινε υποσχέσεις ότι θα τους μονιμοποιήσει, μετεκλογικά με υπεκφυγές δεν εφαρμόζει τα όσα έχει υποσχεθεί… Θα κριθεί..
Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή για το συγκεκριμένο ζήτημα, να εκδώσει απόφαση στήριξης στους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμό που απαιτείται. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Ώρα Πατρών χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά και προπάντων με συνεπή πολιτική είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα