Η Γαλλία στέλνει ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία, γιατί τα νοσοκομεία της γέμισαν

03.11.2020 / 18:59
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Δεν βρηκατε αυτο που ψαχνετε;

gko 1

Σε μια δύσκολη φάση όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκονται Γαλλία και Βέλγιο, καθώς βλέπουν ότι τα νοσοκομεία τους δεν επαρκούν για τους ασθενείς τους και έτσι προχωρούν στη λήψη δραστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας ανέφεραν πως «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με Covid-19 από το βόρειο τμήμα της χώρας προς τη Γερμανία, τις επόμενες ημέρες, μπροστά στο δεύτερο κύμα της επιδημίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, παρά την τήρηση των μέτρων καραντίνας από τους περισσότερους πολίτες της χώρας.

Σήμερα το πρωί, την επομένη της επιστροφής από την αργία των Αγίων Πάντων, σε καμιά δεκαριά λύκεια στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις ή απόπειρες καταλήψεων από μαθητές, που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, τα οποία κρίνουν ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Η «πίεση (της επιδημίας) είναι πάρα πολύ ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Οβέρν-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ο ντε Φρανς (βόρεια), εξήγησε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας (FHF).

«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές», σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».

Οι Υγειονομικές Αρχές προβλέπουν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε καμιά δεκαριά ημέρες» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Βαλτού.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα