Παρασκευή, 9.04.2021, 12:20 μμ

Το χαβά τους οι Τούρκοι: Ο σεισμός απέδειξε ότι τα νησιά ανήκουν στην… τουρκική υφαλοκρηπίδα

03.11.2020 / 17:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tourkia_ar

Ο καταστροφικός σεισμός ανοιχτά της Σάμου και της Σμύρνης έδωσε την ευκαιρία στον «αρχιτέκτονα» του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, Τζιχάντ Γιαϊτζί, να επαναλάβει την τουρκική «ημιεπίσημη» θέση για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.

«Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε για άλλη μια φορά με το δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε ο Γιαϊτζί, επιχειρηματολογώντας πως «αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη ‘Θάλασσα των Νήσων’ [σ.σ. εννοεί το Αιγαίο] επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι τα ελληνικά νησιά πλησίον των τουρκικών ακτών, όπως η Σάμος, βρίσκονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ενώ η ελληνική ηπειρωτική χώρα δεν επηρεάστηκε από αυτόν τον σεισμό, επηρεάστηκε παρόλα αυτά ολόκληρη η Δυτική Ανατολία, πλήττοντας σοβαρά ακόμα και τη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας».

Υπογράμμισε ότι η υφαλοκρηπίδα ορίζεται ως η φυσική προέκταση ενός «παράκτιου κράτους υποθαλασσίως της χερσαίας χώρας», άρα –κατά Γιαϊτζί… δοξασία- «τα ελληνικά νησιά στα ανοικτά της Τουρκίας συνιστούν, γεωγραφικά, φυσική προέκταση της ηπειρωτικής Τουρκίας και της υφαλοκρηπίδας της».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα