Η Δυτική Αχαΐα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

15.04.2024 / 17:36
5-37

– Στην Κάτω Αχαΐα ο Πύρρος Δήμας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Μια πολύ σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Κάτω Αχαΐας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις ανάγκες των ατόμων που ζουν στο φάσμα του αυτισμού, όπως και να συμβάλλει στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους από την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πάλεια», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, πραγματοποίησαν δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, με καλεσμένους τον Ολυμπιονίκη κ. Πύρρο Δήμα, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ανοικτής Κολύμβησης κ. Χρήστο Κορομηλά, καθώς και τον Πολιτικό Επιστήμονα και Συγγραφέα κ. Νικόλαο Ναούμη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες στην πόλη και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, σημείωσε πως:  «η ημέρα αυτή θυμίζει σε όλους το διαρκές χρέος μας, ως κοινωνία πολιτών, να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να αντισταθούμε στον κοινωνικό στιγματισμό και τον αποκλεισμό. Γι’ αυτό και οι δράσεις μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζονται σε μια μόνο ημέρα». Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι: «η  Κάτω Αχαΐα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ικανό να στεγάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και θα προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες για την ένταξη των παιδιών, με ισότιμους όρους, στην κοινωνία».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με τις Προέδρους, μέλη των Συλλόγων και εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου ο κ. Δήμας να λάβει γνώση για τις συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων, που όπως είπε και ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν τιμούν κανέναν. Σε συζήτηση μάλιστα που είχε μαζί του, ζήτησε από τον κ. Δήμα, στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης που αναπτύσσει, να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του εν λόγω δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

Η Δυτική Αχαΐα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα 5
Η Δυτική Αχαΐα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα 6
Η Δυτική Αχαΐα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα 7
Η Δυτική Αχαΐα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα