«Νέα Δυτική Ελλάδα»: Επερώτηση για έλλειψη αγροτικού ιατρού στο Γούμερο Ηλείας

15.04.2024 / 17:29
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΚΑΠΛΑΝΗΣ

Aποκλεισμένοι ακόμη από στοιχειώδεις παροχές υγείας, όπως η τακτική συνταγογράφηση των φαρμάκων τους παραμένουν εδώ και περίπου 3,5 χρόνια οι κάτοικοι της κοινότητας Γούμερο Ηλείας, αφού δεν πραγματοποιείται επίσκεψη αγροτικού ιατρού. Το θέμα φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», αντιπρόεδρος του Σώματος, Διονύσης Καπλάνης με επερώτηση που κατέθεσε στην αντιπεριφερειάρχη Υγείας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καπλάνης «στη τοπική κοινότητα Γούμερο Ηλείας, η οποία απαριθμεί σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 588 κατοίκους, εδώ και 3,5 μήνες δεν πραγματοποιείται επίσκεψη αγροτικού ιατρού, γεγονός που όχι μόνο στερεί στην πράξη από τους μόνιμους κατοίκους την εξυπηρέτηση του βασικού κοινωνικού και ταυτόχρονα ατομικού δικαιώματος της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, αλλά παράλληλα, υπονομεύει –εάν συνεχισθεί- τη δυνατότητα να παραμείνουν μόνιμοι
κάτοικοι στο Γούμερο και την ευρύτερη περιοχή που αφορά η οργανική θέση, συντελώντας στην ερήμωση του συγκεκριμένου επαρχιακού τμήματος, συρρικνώνοντας απαραίτητους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους».
Ο περιφερειακός σύμβουλος με την επερώτησή του ζητά να γίνουν άμεσα ενέργειες και από την Περιφερειακή Αρχή και την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, ώστε να καλυφθεί η οργανική θέση του αγροτικού ιατρού στο Γούμερο, όπως και σε άλλες τοπικές κοινότητες στις οποίες υπάρχουν κενά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα