Η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών Χορωδιών

15.04.2024 / 17:42
41

Η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 13-14/4/2024, στην Σπάρτη για να συμμετάσχει στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών Χορωδιών. Η χορωδία εμφανίστηκε το Σάββατο, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων με την εξαιρετική της εμφάνιση. Τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή, περνώντας μέσα από το ακροατήριο, τραγουδώντας και παράλληλα παίζοντας με τη φλογέρα τους το τραγούδι «Προσευχή» της Χαρούλας Αλεξίου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.  Μεγάλη εντύπωση προξένησε στους διοργανωτές η μελωδικότητα στις φωνές των παιδιών, το παίξιμο της φλογέρας από όλα τα παιδιά σε κάθε τραγούδι, η κίνηση που υπήρχε στα τραγούδια, αλλά και το τελευταίο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Κόκκινα γυαλιά» στο οποίο τα παιδιά φορούσαν κόκκινα γυαλιά την ώρα που το ερμήνευαν.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους σύγχρονους συνθέτες και όλες οι χορωδίες που συμμετείχαν ερμήνευσαν σύγχρονα τραγούδια δίνοντας ένα ανανεωμένο αέρα στα συνήθη ακούσματα.

Για το λόγο αυτό η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επέλεξε να ερμηνεύσει -εκτός από τα τραγούδια που αναφέρθηκαν ήδη- το «Σαν τον Καραγκιόζη» του Διονύση Σαββόπουλου, τα «Μαγικά Φτερά» των Γ. Κυριάκου και Ν. Μωραΐτη που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας και το «Τυχερό μου Αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα από την τηλεοπτική σειρά «Μαέστρο». Τη χορωδία διεύθυνε η μουσικός του σχολείου Βενετία Παπαγγελοπούλου.

Η χορωδία καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της εμφάνισής της αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, με το μεγαλύτερο όφελος να το έχουν αποκομίσει τα ίδια τα παιδιά αφού με τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μαθαίνουν να συνεργάζονται, να συνυπάρχουν, να διορθώνονται και να βελτιώνονται, να δείχνουν την αγάπη τους για το τραγούδι και για τη μουσική γενικότερα. Ευχή όλων είναι να γίνονται όλο και περισσότερα μουσικά φεστιβάλ παιδικών χορωδιών και να δίνεται η ευκαιρία και σε περισσότερες σχολικές χορωδίες να συμμετέχουν έτσι ώστε  να αναδεικνύεται η χορωδιακή τέχνη γιατί η μουσική και ειδικότερα το τραγούδι επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και συμβάλει στη συναισθηματική ανάπτυξη και στην ενεργοποίηση της δημιουργικότητας τους.

Στη διήμερη παραμονή τους στη Σπάρτη οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, να δουν το άγαλμα του Λεωνίδα και να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών Χορωδιών 3

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα