Η άσκηση που γυμνάζει όλο και καίει 10 θερμίδες το λεπτό

27.01.2023 / 7:12
young motivated girl doing plank exercise at gym, full length photo, copy space.

Ανακαλύψτε την άσκηση που βάζει φωτιά στο σώμα και το μεταβολισμό και την οποία οι περισσότεροι αγαπούν να… μισούν λόγω της δυσκολίας της – Εάν όμως καταφέρετε να την κάνετε θα έχετε πολλαπλά οφέλη

Τα burpees είναι μια άσκηση που τα συμπυκνώνει όλα, επειδή βοηθά στην ενδυνάμωση κάθε μεγάλης μυϊκής ομάδας του σώματος: πόδια, γλουτούς, πλάτη, κοιλιακούς, ώμους.

Κάντε όσο περισσότερα μπορείτε σε πέντε λεπτά. Η άσκηση εκτελείται ως εξής: πατήστε δυνατά τις παλάμες στο πάτωμα και δώστε ώθηση στα πόδια σας προς τα πίσω (θέση pushups). Χαμηλώστε το στήθος προς το πάτωμα και αναπηδήστε φέρνοντας πάλι τα πόδια μπροστά. Ανασηκωθείτε κάνοντας αναπήδηση και χτυπώντας τις παλάμες μεταξύ τους πάνω από το κεφάλι. Κάντε όσα burpees μπορείτε σε πέντε λεπτά και σταδιακά σε δέκα λεπτά. Ενδιάμεσα μπορείτε να κάνετε κάποια διαλλειματάκια, σύμφωνα πάντα με τη φυσική σας κατάστασή, αλλά και το πώς αισθάνεστε εκείνη την ώρα.

Συγκριτικά με άλλες ασκήσεις αντίστασης (γιατί ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση με το βάρος του σώματος), όπως καθίσματα, προβολές και σανίδες, με τα burpees καίει κανείς τριπλάσιες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Strength & Conditioning Research φαίνεται ότι κατά την εκτέλεσή τους καίμε σχεδόν δέκα θερμίδες (9,6) το λεπτό.

Λόγω των αναπηδήσεων και του βαθέος καθίσματος η άσκηση δεν συστήνεται όταν υπάρχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στους ώμους και στα γόνατα.

Fit woman doing a burpee exercise. Endurance training. Step by step instructions burpee.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα