Η αλήθεια για τις «αυξήσεις» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

12.05.2021 / 12:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
deh_0

Ανησυχία έχει προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό από τα δημοσιεύματα που θέλουν τη ΔΕΗ να αυξάνει κατά 7% τα τιμολόγια του ρεύματος.

Παρ’ όλα αυτά η πραγματικότητα είναι κάπως… διαφορετική. Η επιβάρυνση του 7% ισχύει μόνο για έναν μήνα, για τον Μάιο και αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού, όχι το ρυθμιζόμενο. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ποσό που κυμαίνεται στα δύο με τρία ευρώ, επιβάρυνση η οποία θα μειωθεί τον Ιούνιο περίπου στο ένα ευρώ και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί ως χρέωση καθώς μηδενίζεται η κατανάλωση του λιγνίτη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα ενεργειακά προϊόντα δεν έχουν καμία ρήτρα από αυτές που ενσωματώνουν οι ιδιώτες πάροχοι στις χρεώσεις τους όπως η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα ή η ρήτρα οριακής τιμής που υπολογίζονται στα 27 με 30 ευρώ ήδη από τον Νοέμβριο του 2020.

Το ζήτημα προέκυψε από την ενεργοποίηση της ρήτρας καυσίμων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής του Green Deal και των μηδενικών ρύπων με κινητήριο μοχλό το κόστος του διοξειδίου του άνθρακα.

Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για πίεση που ασκείται στη ΔΕΗ από το ξέφρενο ράλι της τιμής του CO2 που σύμφωνα με τους αναλυτές αναδεικνύει την προβληματική πλευρά των φιλόδοξων ευρωπαϊκών στόχων για την κλιματική αλλαγή.

πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα