Η αδερφή της Barbie έχει  σκολίωση(ΒΙΝΤΕΟ)

01.02.2023 / 9:49
barbie

Η σειρά της εταιρείας παιχνιδιών για τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea, θα παρουσιάσει μια νέα προσθήκη μιας κούκλας που θα χαρακτηρίζεται από καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και θα φέρει αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης, σαν τα άτομα με σκολίωση. Η ομάδα της Mattel συνεργάστηκε στενά με τον Dr. Luke Macyszyn, πιστοποιημένο νευροχειρουργό και ειδικό στις σύνθετες διαταραχές της σπονδυλικής στήλης των παιδιών, ο οποίος συμβούλευσε τους σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας.

Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο πράσινο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και καστανά μαλλιά.

Η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμια επικεφαλής της Barbie και υπεύθυνη και για τις άλλες κούκλες της Mattel, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της αντιπροσωπευτικότητας και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικίλες εμφανίσεις, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie και τώρα σε μια σειρά με τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea».

Με την ελπίδα να ανοίξει συζήτηση περί αυτής της πρωτοβουλίας, η McKnight πρόσθεσε: «Η σειρά μας με την Chelsea παρέχει απείρως περισσότερους τρόπους για να πυροδοτήσει την αφήγηση ιστοριών, ενώ παράλληλα παρέχει στα παιδιά έναν τρόπο να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις δεξιότητες τους μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

Αφού επικρίθηκε στο παρελθόν για την κατασκευή πολύ λεπτών και υπερβολικά σεξουαλικών δειγμάτων, η εταιρεία έχει πλέον δημιουργήσει μια πιο ποικιλόμορφη γκάμα, αλλά μερικές από αυτές έχουν επίσης προκαλέσει αντιδράσεις.

Ορισμένες από τις κούκλες που περιλαμβάνονται είναι: Κούκλες που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι, κούκλες Plus size, κούκλες που φορούν χιτζάμπ και κούκλες νοηματικής γλώσσας.

Το 2022, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης την πρώτη της Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας με την υποστήριξη της νικήτριας του Strictly Come Dancing, Rose Ayling-Ellis.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα