Απεργιακό μπαράζ στο Ηνωμένο Βασίλειο

01.02.2023 / 8:50
245u242n-960x640

Η Ντάουνινγκ Στριτ προειδοποίησε για μια «ημέρα με σημαντική αναστάτωση», καθώς οι δάσκαλοι της χώρας , οι μηχανοδηγοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία με αίτημα καλύτερες αμοιβές.Περίπου 500.000 εργαζόμενοι πρόκειται να λάβουν μέρος, κάτι που καθιστά αυτή την απεργία τη μεγαλύτερη ημέρα εργατικής δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2011, σύμφωνα με τα συνδικάτα.Αναμένεται να λάβουν μέρος και οι πυροσβέστες. Αυτή η κινητοποίηση ακολουθεί τις κυλιόμενες απεργίες από νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα αναλάβουν ξανά δράση την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα θα γίνουν πικετοφορίες έξω από σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πανεπιστήμια και κυβερνητικά κτίρια και θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες ενάντια στα αμφιλεγόμενα σχέδια της κυβέρνησης για νέο νόμο για τα ελάχιστα επίπεδα υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των απεργιών.Τα συνδικάτα το ονόμασαν «αντι-απεργιακό νομοσχέδιο», λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόλυση εργαζομένων, που νομίμως ψηφίζουν απεργίες.Ανώτερη κυβερνητική πηγή λέει ότι ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι τα συνδικάτα πρέπει να σταματήσουν τις απεργίες πριν γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις.

Περίπου 600 στρατιωτικοί αναμένεται να αναπτυχθούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων των απεργιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε συνοριακά καθήκοντα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα